Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Ezüstérmet szereztünk a KML-ben
2023-11-05
 

Fordulatos mérkőzéseket, kiegyenlített versenyt hozott a Kárpát-medencei Magyar Liga második hétvégéje a 2023-24-es idényben. A Felcsíki Műjégpályán lezajlott tornán nyolc erdélyi, illetve magyarországi együttes állt rajthoz. Az SZJA három együttessel vett részt a megmérettetésen, ezek közül egyiknek sikerült odaérnie a második helyre.

A szezonban már másodszor vette birtokába a Felcsíki Műjégpályát a Kárpát-medencei Magyar Liga mezőnye, amely ezúttal az Újpest, a Kárpáti Farkasok, a HKB Vikings, a Vasas, a Brassó, az SZJA Szürke, az SZJA Sárga és az SZJA Kék együtteséből állt.

A csapatok két csoportra osztva kezdték meg pénteken a küzdelmeket, majd szombat délutántól már a helyosztókra került sor. Hatalmas pozitívuma volt a mostani KML-nek, hogy az első körtől kezdődően rendkívül kiegyenlített volt, körbeverések, szoros meccsek tették még izgalmasabbá a végeredmény alakulását.

Az SZJA Kék csapata jutott be a döntőbe a Vasassal együtt, amely végül jobbnak bizonyult. Igaz, hogy „csak” ez az együttesünk szerzett érmet, de mindegyik dicséretet érdemel, ugyanis szépen fejlődött, jól dolgozott a torna során, és érezhető volt az előrelépés a két héttel korábbi mérkőzésekhez képest. Mivel igyekszünk azonos erősségű csapatokat kialakítani, ezért apró részleteken múlik, hogy éppen ki melyik pozícióban végez a másikhoz képest. A cél azonban egyértelműen az, hogy U12-eseink minél több, minél jobb meccset játsszanak, és hozzászokjanak az egész pályán folyó játékhoz.

A KML mellett ezúttal is zajlott egy edzőtábor azok számára, akik nem vettek részt a tornán. A székelyudvarhelyi összetartáson egy belsős tornán gyakorolhattak játékosaink.

Kárpát-medencei Magyar Ligán gazdára talált egy sor egyéni díj is. Minden együttesnek meg kellett választania saját MVP-jét, azt a játékost, aki a torna során a legjobb teljesítményt nyújtotta. Emellett elismerésben részesült a torna legjobb kapusa, hátvédje és csatára is.

MVP-díjazottak: Molnár Koppány (SZJA Sárga), Paulovics Marcell (Kárpáti Farkasok), Pál Nimród (SZJA Szürke) Wágner Dániel (Újpest), Grapă Amza (Corona Brașov), Zaccomer Ábel (HKB Vikings), Tamás Gergő (Vasas), Székely Koppány (SZJA Kék).

A torna legjobb csatárának Bagdi Zétényt (HKB Vikings), legjobb hátvédjének Csató Bencét (Újpest) legjobb kapusának pedig Dezső Botondot (SZJA Szürke) választották.

A mérkőzések eredményeit ITT böngészheted.

Hogyha bármelyik mérkőzést vissza szeretnéd nézni, ITT teheted meg.

Kárpát-medencei Magyar Liga U12, 2023. november 3-5.

1. Vasas

2. SZJA Kék

3. Corona Brașov

4. HKB Vikings

5. Újpest

6. SZJA Szürke

7. SZJA Sárga

8. Kárpáti Farkasok

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia