Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Helytállás a fáradtság ellenére
2018-04-07
 

A nyitónapi két-két meccs után a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as, illetve 2005-ös csapata is három-három összecsapást tudott le a Genfben és a Bilinában zajló nemzetközi jégkorong torna második napján. Míg péntek a sikerekről szólt, addig a szombat már felemás eredményeket hozott.

A Genfben tartózkodó 2003-as alakulat a rendező Geneve Futur Hockey ellen kezdte meg a torna második napját, akiktől háromgólos vereséget szenvedtek. A csoport záró összecsapásán viszont egy 2–2-es döntetlent jegyezhettek. Ezen eredménynek is köszönhetően a csoport második helyről léptek az elődöntőbe, ahol azzal a Winterthurral találkoztak, akiket az első napon 4–2-re gyűrtek le. Ezúttal viszont a gólok száma megfeleződött, de az egy plusz az ellenfél kosarába került. Ennek értelmében vasárnap délelőtt 9.30 órától a HC 3 Chene ellen kell megküzdeni a kisdöntőbe jutásért.

– A mai nap nem volt túl fényes, amivel nem lehetünk elégedettek. Beleértem a hozzáállást, illetve az eredményeket is. Az elődöntőben viszont kijött a fáradság is, hiába voltak meg a helyzeteink nem voltunk résen a befejezéseknél, míg a meccs összességét tekintve nem voltunk elég éhesek és koncentráltak – jegyezte meg Antal István a csapat edzője.

A 2005-ösök szintén három meccsen vannak túl. Nyitásként a rendező Draci Bilinával kellett játszanak, akik a hátszélnek is köszönhetően kétgólos sikert könyvelhettek el. A második meccsre a dán Herning IK I. ellen sikerült javítani, hogy végül az orosz Kristal Berdsk legyen az ellenfél, akikkel végig tudták tartani a tempót a fiatalok, de ennek ellenére háromgólos vereség lett a vége. Vasárnap a csoport záró meccsén a fehérorosz Raubichi lesz az ellenfél, akik toronymagasan a csoport mezőnye fölé nő. A hokisaink szempontjából a harmadik hely a tét a csoportban. A mai meccseken a szervezők Bogács Tamást, Pál Bence Nórbertet, illetve Fazakas Bencét látták a meccsek legjobbjainak a SZJA csapatából.

– Sokkal jobban sült el a mai nap, miként előzetesen vártuk. A hazai csapat ellen egyértelműen a kiállítások döntöttek. Elég csak azt megjegyezni, hogy a második 15 percből 12-őt hátrányban töltöttünk Öt az öt ellen viszont jobbak voltunk. Az utolsó percig versenyben voltunk, üreskapus góllal lett kettő közte. A második találkozó is kemény volt a Herning ellen. Remek kapusuk van, illetve egy nagyon jó játékosuk. Utóbbit kellett hatástalanítsuk, míg támadásban volt annyi helyzetünk, hogy megnyerjük a meccset. Zárásként emberfölötti teljesítményt nyújtottak a fiatalok az orosz fiatalok ellen. Az első cserébe ugyan gólt kaptunk, de a továbbiakban méltó ellenfelei voltunk nekik, itt is a végén üres kapus góllal alakult ki a végeredmény. A szervezők elmondása szerint eddig ez a meccs volt a legszínvonalasabb a tornán – fogalmazott elégedetten a látottakat értékelve Farkas Csaba edző.

Genf, 2003-as korosztály, 2. nap

Geneve Futur Hockey – Székelyföldi Jégkorong Akadémia 4–1
A SZJA gólszerzője: Márton Botond.

Székelyföldi Jégkorong Akadémia – HC 3 Chene 2–2
A SZJA gólszerzői: Banceanu Levente és Kosza Kristóf.

Székelyföldi Jégkorong Akadémia – Winterthur 1–2
A SZJA gólszerzője: Győrffy Szilárd.

Bilina, 2005-ös korosztály, 2. nap

HC Draci Bilina – Székelyföldi Jégkorong Akadémia 4–2
A SZJA gólszerzői: Bogács Tamás és Sütő Barna.

Székelyföldi Jégkorong Akadémia – Herning IK I. 4–1
A SZJA gólszerzői: Kozma Gergő 2, Bende Áron és Fehér Csanád 1-1.

Székelyföldi Jégkorong Akadémia – HK Kristal Berdsk 0–3.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia