Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
A Sportklub játékosai is edzik majd a fiatalokat
2017-12-24
 

Az együttgondolkodás már a nyáron elindult, amikor a városnapokon a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) jégkorongfalut épített, és az ott zajló gyerektoborzón részt vettek a Sportklub játékosai is, sőt, a hivatalos csapatbemutatót is itt tartották.

Az SZJA mentoredzője, Antal István megjegyezte, hogy azóta az U8-as, illetve az U10-es gyerekek rendszeresen járnak meccsekre, és már három Erste Ligás mérkőzésen is ők vezették fel a felnőtt csapat játékosait, a szünetekben pedig bemutató mérkőzést játszottak.

– Ezeknek az akciónak toborzó hatása is van, kedvet csinálnak a sportághoz a többi gyereknek. A cél az, hogy élő kapocs legyen az utánpótlás-, illetve a felnőtt csapat között. A Sportklub felnőtt játékosai a tervek szerint felváltva fognak jönni a gyerekekhez, hogy edzőként dolgozzanak velük. Azt szeretnénk, hogy a teljes felnőtt keret látogassa az edzéseket. A felnőtt játékosok példaképek a fiatalok számára, és a személyes jelenlétük motivációként hat majd rájuk – nyilatkozta Antal István, majd hozzátette, hogy a gyereklétszám az elmúlt időszakban fokozatosan nőtt, míg a lemorzsolódás elenyésző.

A Csíkszeredai Sportklub másodedzője, Hozó Levente szerint remek a kezdeményezés, és pont ezért a felnőtt csapat játékosai számára nem opcionális feladat, hanem kötelező lesz az edzéseken való részvétel.

– A mi gyermekkorunkban nem volt hasonló akció, de úgy gondolom, hogy ez egy nagyon hasznos, pozitív üzenettel rendelkező program lehet. Meglátásom szerint remek az időzítés, hiszen a felnőtt csapat a jobb menedzsmentnek, a sokkal jobb légkörnek köszönhetően eredményes tud lenni, ami kihat az utánpótlásra, a toborzásra. A játékosokra ismét felnéznek, ráadásul a keretből többen a legmagasabb szinten játszottak, és tényleg sokat tanulhatnak tőlük a gyerekek – fogalmazott Hozó Levente.

Fotó: Pál Zoltán (Sportklub).

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia