Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Több százan a Góbé-kupán
2017-10-30
 

Népes mezőny mellett rendezte meg a már hagyományosnak mondható Góbé-kupát a Hargita Megyei Jégkorong Egyesület a Zöld Székelyföld Egyesület és a Merkur székelyföldi üzletlánc által támogatott Kis Góbé Alap program keretében.

A tornát ezúttal is az U8-as, illetve az U10-es korosztályoknak szervezték, amely keretében nem kevesebb, mint 320 ifjú sportoló lépett jégre szombaton és vasárnap a csíkkarcfalvi műjégpályán.

Az első nap az U10-es korosztályoké volt amelyen a Felcsík SK I., II. és III., az ISK Csíkszereda I. és II., az ISK Gyergyószentmiklós I. és II., Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy közös csapatai I. és II., az Olimpia Viitorul Ploiesti I. és II., a Marosvásárhelyi Csukák, a Székelyudvarhelyi Küküllő, a ISK Triumf Bukarest, a Corona Brassó, a Steaua Rangers Bukarest, a Galaci Dunarea, illetve Braila gárdái vettek részt. Ezen korosztályban összesen 194 gyerek lépett jégre a mérkőzések során.Vasárnap már az U8-asokon volt a sor. A tornán az ISK Csíkszereda I., II. és III., a Felcsík SK I. és II., az ISK Gyergyószentmiklós I. és II., a Corona Brassó I. és II., Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy közös csapata, az ISK Triumf Bukarest és a Steaua Rangers Bukarest csapatai vettek részt. Itt 124 gyerek lépett jégre a csíkkarcfalvi műjégpályán. Een a korosztálynak egyébként ez volt az első jégkorong tornája, több csapat számára pedig ez volt az első olyan turné, amelyen hivatalos meccset játszottak.

Egyik korosztályban sem számoltak eredményeket, a gyerekek, az edzők és a szülők is tudták, melyik csapat hány találkozót nyert meg. Voltak izgalmas és szoros összecsapások, ám a lényeg, hogy a gyerekek – főleg az U8-as korossztály – megismerkedjenek a küzdelmekkel, a mérkőzés lebonyolításával. A Góbé-kupa végén egyetlen gyerek sem távozott a jégről ajándék nélkül: a csapatok kupát, a kishokisok érdemoklevelet és érmeket vehettek át a szervezőktől.

Fotók: Veres Nándor

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia