Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Csíkszeredai bronzérem a záró tornán
2017-04-02
 

Az alapszakaszt követően egy háromnapos – péntektől vasárnapig – záró tornát rendeztek az U12-es magyar bajnokságban résztvevő csapatok számára Budapesten a Jégpalotában. Mivel az alapszakasz során nem számolnak eredményt a meccsek végén, így Berger-táblázat szerint sorolták be a 13 résztvevő csapatot előbb selejtező csoportokba, majd onnan – az elért eredmények alapján – a helyosztó csoportokba.

A selejtezőben az ISK Csíkszereda és az ISK Gyergyószentmiklós egy csoportba került kiegészülve a MAC Budapesttel. A csíkiak mindkét találkozójukat megnyerték, míg Gyergyószentmiklós döntetlent játszott a MAC-al. A csíkiak így az 1-5. helyért mehettek, míg az gyergyóiak a 10-13. helyért miután rosszabb lett a gólarányuk a MAC-al szemben. A Felcsík SK a DVTK Jegesmedvékkel, illetve a KMH Budapesttel selejtezett, ahol előbb kikaptak a miskolciaktól, majd maguk alá gyűrték a KMH-t. Ennek függvényében ők a 6-9. helyért csatázhattak.

Az érmekért zajló párharcban az Elekes Levente-Koncsag Kinga edzőpáros által felkészített ISK-s tanítványok balul kezdtek és kikaptak a Vasastól. Innentől kezdve viszont beindult a szekér. Fehérvárral döntetlent értek el, majd Dunaújvárost és Miskolcot legyőzték. Ez a harmadik helyre volt elég, miután Fehérvárnak jobb lett a gólaránya.

A Felcsík SK fiataljai a 6-9. helyért finom-vegyes meccseket tudtak le. Ikszeltek a MAC-al, legyőzték Győrt, majd kikaptak Debrecentől és végül a nyolcadik hely jutott.

A 10-13. helyért játszó ISK Gyergyószentmiklós csak az Újpesttől szenvedett vereséget a folytatásban, míg a KMH-t és a MAC B-t két vállra fektették.

Selejtező meccsek
Csoport: ISK Gyergyószentmiklós – MAC Budapest 3–3, ISK Csíkszereda – MAC Budapest 2–1, ISK Csíkszereda – ISK Gyergyószentmiklós 5–3.
Csoport: Felcsík SK – DVTK Jegesmedvék 0–5, Felcsík SK – KMH Budapest 2–0.

Helyosztó csoportok
A csoport, 1-5. helyért: Vasas Budapest – ISK Csíkszereda 3–0, ifj. Ocskay Gábor JA – ISK Csíkszereda 2–2, ISK Csíkszereda – Dunaújvárosi Acélbikák 8–0, ISK Csíkszereda – DVTK Jegesmedvék 5–1.
B csoport, 6-9. helyért: MAC Budapest – Felcsík SK 1–1, Felcsík SK – Győri Nemak ETO HC 4–0, Debreceni HK – Felcsík SK 4–0.
C csoport, 10-13. helyért: ISK Gyergyószentmiklós – KMH Budapest 4–0, ISK Gyergyószentmiklós – MAC Budapest B 5–0, Újpest – ISK Gyergyószentmiklós 3–0.

Edzői értékelések
Koncsag Kinga, ISK Csíkszereda: – Előzetesen úgy utaztunk el, hogy érmet akarunk szerezni. Abból indultunk ki, hogy az alapszakaszban milyen eredményeket értünk el. A Vasast például az alapszakasz során könnyedén legyőztük, most kikaptunk tőlük, sőt ők lettek az elsők. Így azt mondhatom, a záró tornán botladoztunk, a kapusaink viszont sokat tettek a játékunkhoz. A botladozások ellenére úgy érzem, hogy a célt elértük azzal, hogy érmet szereztünk és elégedettek vagyunk.

Antal Előd, Felcsík SK: – Úgy a gyerekek, mint az edzők számára egy fárasztó tornán vagyunk túl, amely tanulságokkal szolgált. Az edzők számára tanulság, hogy miként kell a gyerekekben fenntartani a „tüzet”, hogy végig összpontosítsanak, míg a gyerekek számára egy újabb tapasztalat, illetve belekóstoltak milyen az amikor meccs-meccset ér és állandóan fókuszálni kell. Összességében örvendünk, hogy itt lehettünk és úgy érzem a reális helyezést értük el, annak ellenére, hogy zömében kisebbek a gyerekek, mint a korosztály.

Daradics Csaba, ISK Gyergyószentmiklós: – Zsúfolt, megterhelő napokon vagyunk túl, hiszen rövid időn belül sok meccset ütöttek le a fiúk. Az idény során összegyűlt fáradság kijött a csapaton és elfáradtak erre a tornára.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia