Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
A rájátszás előtt még lehet csiszolni a játékon
2019-01-09
 

A legutóbbi, decemberben lezajlott magyarországi kiszállás után ismét komoly kihívásokkal kell szembenéznie az U16-os csapatunknak. Egy hónapja a sérülésektől is sújtott gárda mind a négy mérkőzését meg tudta nyerni, ezzel biztosította a helyét a legjobbak között. A mostani kiszállás már a középszakasz része, amely során eldől, hogy a rájátszás első körében melyik együttessel kell megküzdeni a továbbjutásért.

Az U16-os magyar pontvadászat szabályzatának megfelelően az A bajnokság alapszakaszának első hat helyezettje automatikusan a rájátszásba jut, azonban a középszakasz során dől el, hogy melyik együttes kivel mérkőzik majd. Az A-ból továbbjutó hatoshoz a 7-8. helyre csatlakozik még a B csoport középszakaszának két legjobb teljesítményt nyújtó együttese. A rájátszásban az első a nyolcadik, a második a hetedik, a harmadik a hatodik, a negyedik pedig az ötödik helyezettel csap össze. Emiatt komoly harc várható a középszakaszban a lehető legkedvezőbb pozíció eléréséért.

Az SZJA 2003-ISK Csíkszereda csapata a DVTK Jegesmedvék, az Újpest, a MAC Budapest, az Ifj. Ocskay Gábor JA és a Pesterzsébet otthonában lép pályára a következő napokban. A mieink számára nehézséget okozhat majd, hogy az oda- és visszavágókat is idegenben játsszák, kevés pihenővel.

Az egy hónappal ezelőtt lejátszott magyar bajnoki meccsek bizakodásra adnak okot, ugyanis akkor négy mérkőzést sikerült megvívni pontveszteség nélkül, úgy, hogy a tavalyi bajnok MAC Budapesttel szemben is helyt kellett állni.

A kitűnő eredmények kapcsán Antal István vezetőedző igyekezett a számok mögé tekinteni és a csapat játékát, a fiúk teljesítményét értékelni.

„Nekünk elsősorban nem a győzelmek a fontosak, hanem a befektetett energia és a mutatott játék. A szükséges munkát nagyrészt el is végeztük, jól játszottunk az egyes harmadokban. Nem voltunk teljesen elégedettek a fiúkkal, minden mérkőzésen győztünk, de volt olyan alkalom, hogy keserű szájízzel fejeztem be edzőként a meccset, mert a játék képe, a hozzáállás nem felelt meg az elvárásaimnak. Teljesen mindegy, hogy mennyivel vezetünk, vagy ki az ellenfél, nekem az az elvárásom, hogy hatvan percen keresztül hokizzanak, tartsák magukat a megbeszéltekhez és próbálják minden szituációból kihozni a maximumot. Ugyanakkor a MAC Budapest elleni meccsen például elégedett voltam, véleményem szerint jobban játszottunk, jobban akartuk a győzelmet, többet dolgozunk érte.” – elevenítette fel az alapszakasz utolsó felvonását a vezetőedző.

A középszakaszban ugyan komoly jelentősége van minden megszerzett pontnak, Antal István elmondása szerint ezt a köztes fordulót egyfajta gyakorlásként fogják fel, ahol tökéletesíteni lehet olyan játékelemeket, amelyekben hiányosságok mutatkoztak az alapszakasz során.

„A középszakaszban is az a célunk, hogy a játékunkat csiszolni tudjuk, ezek tökéletes pillanatok lesznek arra, hogy a csapat játékát még jobban összehangoljuk. Habár még minden nyitott, úgy gondolom, nehéz lesz odaérni az első két hely valamelyikére, ezért a középszakasz során próbálunk olyan hibákon javítani, amelyek nehézséget okoztak korábban. A befejezésekre, illetve az emberelőnyös, emberhátrányos játékhelyzetekre fogunk hangsúlyt fektetni a rájátszás előtt.” – nyilatkozta a szakvezető.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia