Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Méltó zárás volt a gálamérkőzés
2018-05-02
 

Ötödik alkalommal mérték össze erejüket Székelyföld, illetve Magyarország jégkorong válogatottjai a 2006-óta kisebb nagyobb megszakításokkal életre hívott jótékonysági gálameccs keretében. A korábbi gálamérkőzések helyszínei Gyergyószentmiklós, illetve Dunaújváros voltak, hogy ezúttal Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia egy kétnapos eseménysorozatot álmodjon meg a gálamérkőzés köré, s mindezt Csíkszeredában.

Ifi válogatott meccsek

Rendhagyó volt a maga nevében a „Székely hoki majálisra” keresztelt esemény, hiszen a két nap során Székelyföld és Magyarország U15-ös, illetve U16-os csapatai három-három alkalommal is összemérték erejüket, amelyre korábban soha nem volt példa. Az U15-ös korosztályban egy meccset Székelyföld, míg kettőt Magyarország válogatottja húzott be. Az U16-os korosztályban pedig épp fordított volt a leosztás.

Igazi majális

A szervező intézmények sokat tettek azért, hogy a Vákár Lajos Műjégpálya előtti téren a keddi nap folyamán reggeltől estig nyüzsgés legyen. Míg a jégpályán az ifi válogatottak gyötörték egymást, addig a szabad ég alatt csapolták a söröket, kürtöskalácsok sültek, no meg különböző témákban panelbeszélgetések zajlottak, továbbá filmvetítésekre is sor került. Levetítésre került a Divízió I/A csoportos világbajnokság előtt képernyőre került „A mi Szapporónk” című film Gallai László rendezésében, míg Becze Zoltán „Hajrá Szereda” című filmje is. A színpadon tematikus beszélgetések, illetve múltidézés is zajlott, ahol a jelen és a múlt jégkorongozói, mecénásai, továbbá ezen sportágat fejlesztő szakemberei és játékosai tették nem minden napivá az eltöltött órákat.

Gálameccs a javából

A kétnapos esemény csúcspontja egyértelműen az esti székely-magyar gálameccs volt. A csapatokat telt ház fogadta és bár akadt fennakadás a beléptetéssel a jegyolvasó meghibásodása miatt, végül mindenki bejutott és ez okból kifolyólag csúszással ugyan, de elkezdődhetett a gála. Kezdésként a balánbányai Ördögborda együttes fiataljai székely népviseletben, de korcsolyával a lábukon mutattak be egy tetszetős produkciót a Heveder zenekarral, majd Molnár Levente operaénekes énekelte el a két himnuszt, hogy Ráduly Róbert Kálmán és Böjt Csaba OFM ferences rendi atya rövid beszédet mondjon.

A gálamérkőzés természetesen komoly téttel nem bírt ugyan, de helyenként élvezetes jégkorongot mutattak a csapatok. Két fontos pillanata volt viszont a találkozónak méghozzá a 1. és a 23. perc eseményeit érdemes megjegyezni. Az első percben gyergyószentmiklósi Molnár Szabolcs hálóőrt, míg a huszonharmadikban a csíkszeredai Moldován Ervint búcsúztatták el a szervezők. Mindketten szögre akasztották a korcsolyát a most zárult idény végén.

A találkozó zárásával pedig átadásra kerültek a szervezők által felajánlott belépőkből, illetve tombolákból származó bevételek – közel 30.000 lej – a Dévai Szent Ferenc Alapítvány számára, amely intézményt annak vezetője Böjte atya képviselte személyesen. A slusszpoén viszont a végére maradt, hiszen a csapatfotó elkészítése előtt Farkas Tamás a Csíkszeredai Sportklub játékosa megkérte a Csíki Hírlap fotósának Gecse Noémi Johannának a kezét!

A felvezetőben jegyeztük, hogy ez volt az ötödik ilyen jellegű gálamérkőzés (2006, 2007, 2015, 2017) és remélhetőleg Vargyas László – főszervezőnek, ötletgazdának – lesz ereje továbbvinni ezen tervét.

Felnőtt gálamérkőzés

Székelyföld – Magyarország 6–3 (1–1, 2–2, 3–0)
Gólszerzők: Antal Zsombor (18.), Sárpátki Tamás (26.), Farkas Tamás (32.), Gecse Hugó (55.), Csergő Hunor (58.), Becze Tihamér (59.), illetve Ritó László (12.), Somogyi Balázs (29.), Borbás Gergely (34.).

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia