Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Egyéni képességeken kell javítani
2018-04-08
 

Véget ért a csehországi Bilinában a 2005-ös korosztály számára kiírt Easter Cup nemzetközi utánpótlás torna, amelyen a Székelyföldi Jégkorong Akadémia korosztályos csapata is részt vett Szecler Select néven. A gárda a C csoportba került cseh, orosz, fehérorosz, lett, illetve két dán csapat társaságába, akikkel szemben két győzelem, két döntetlen és két vereség a mérleg.

Az első és második nap után vasárnap egy meccs várt a fiatalokra méghozzá a csoportot már toronymagasan megnyerő fehérorosz Raubichi ellen. A Farkas Csaba vezényelte fiatalok fantasztikus teljesítményt nyújtva 2–2-es döntetlent játszottak és végül hat pontot szerezve a csoport ötödik helyén zártak. A torna nagy döntőjét a fehérorosz csapat játszotta a cseh Sparta Prágával, akiktől végül 5–2-es vereséget szenvedtek.

– A szombati nap után igyekeztünk elhitetni a srácokkal, hogy van keresnivalónk a fehéroroszok ellen és sikerült is meglepetést okoznunk köszönhetően a remek kapusteljesítménynek, illetve a jó helyzetkihasználásnak és nem utolsó sorban a küzdeni akarásnak is. Akkor is nagyon értékes ez a döntetlen, ha az ellenfél egy pár játékosát pihentette – fogalmazta meg véleményét a meccsről Farkas Csaba, aki a tornát is értékelte – Összességében egy kiváló torna volt, amely rávilágított olyan elemekre, amelyeket tovább kell fejleszteni. A legnagyobb különbség az egyéni képességekben rejlett. Ez egy nagyon fontos javítani való lesz az elkövetkezendő időben és ezen rengeteget kell dolgozzunk. A metodikai központ elkészülésével pedig hatalmas lehetőséget kapunk, hogy ezen hiányosságban előrelépjünk. De az alközpontok csapatai is sokkal nagyobb hangsúlyt kell erre fektessenek külön-külön. Ami a küzdeni akarást vagy épp a taktikai elemeket illeti ott remekül helyt álltunk.

A SZJA eredményei a tornán

Riga – Székelyföldi Jégkorong Akadémia 1–1
A SZJA gólszerzője: Kozma Gergő.

Herning IK II. – Székelyföldi Jégkorong Akadémia 1–6
A SZJA gólszerzői: Kozma Gergő(2), Fehér Csanád, Fazakas Bence, Portik Hunor, Bogács Tamás.

HC Draci Bilina – Székelyföldi Jégkorong Akadémia 4–2
A SZJA gólszerzői: Bogács Tamás és Sütő Barna.

Székelyföldi Jégkorong Akadémia – Herning IK I. 4–1
A SZJA gólszerzői: Kozma Gergő 2, Bende Áron és Fehér Csanád 1-1.

Székelyföldi Jégkorong Akadémia – HK Kristal Berdsk 0–3.

Székelyföldi Jégkorong Akadémia – Raubichi 2–2
A SZJA gólszerzője: Szabó Tas 2.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia