Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Káoszba fulladt bajnoki kiírások
2018-05-08
 

Három ifjúsági korosztályban szervezett bajnokságot a 2017/2018-as idényben a Román Jégkorong Szövetség, ám egyik sem ért véget a megfelelő mederben.

Az U20-as kiírásban az utóbbi évekhez képest először fordult elő, hogy az ISK Csíkszereda nem indított csapatot, így csak a Brassói Corona és a Bukaresti Steaua küzdött meg egymással. A 12 meccses alapszakaszt az egyik fél harmadik győzelméig tartó döntő követte volna. A tervbe hiba csúszott, hiszen az alapszakaszból is csupán öt meccset tudtak le az érintettek. Döntőre pedig sor sem került.

Hasonló cipőben járnak az U18-as bajnokságban résztvevő alakulatok is. A 24 meccsesre tervezett alapszakasz során a Györgypál Tamás által irányított ISK Csíkszereda a lejátszott 23 találkozóját könnyedén húzta be 253–38-as gólaránnyal, de elmaradt egy kiírt találkozója. Az ISK Gyergyószentmiklós négy, a Galaci Dunarea 10, míg a Bukaresti Steaua 7 meccsel kevesebbet játszott le az alapszakaszból. Ezen korosztályban, ha minden igaz akkor az ISK Csíkszeredát hozták ki győztesnek, míg az ezüstérem sorsa nem tisztázott.

– Nem lehet tudni, hogy mi lesz a vége, de az már biztos, hogy az idén több meccset nem lehet lejátszani, hiszen sehol sincs jég. Elméletileg mi lettünk a bajnokok, de a további helyezésekről nem lehet tudni. A szövetség, ha jól tudom 15-ig kell átiratot küldjön a Nemzetközi Jégkorong Szövetségnek a bajnokságról, addig lepapírozzák – fogalmazott csalódottan Györgypál Tamás a csíkiak trénere, akiknek a bajnoki címéhez semmi kétség sem fér, annak ellenére, hogy a három nyert meccsig tartó döntőt le sem játszották.

A fentebb említett két korosztállyal ellentétben az U16-osoknál valamelyest tisztázottabb a helyzet. Itt az alapszakasz első két helyen végzett ISK Csíkszereda és az ISK Gyergyószentmiklós ugyanis letudta a bajnoki döntőt. Igaz annak rövidített változatát. A kiírás szerint az egyik fél harmadik győzelméig kellett volna menjen a párharc, ám végül csak két találkozót rendeztek, amelyeket 10–2, illetve 5–3 arányban behúztak a Gál Sándor által felkészített csíkiak.

A bronzmeccset viszont nem rendezték meg. Itt a Galaci Dunarea és a Felcsík SK kellett volna játsszon, ám a Duna-partiak lemondták a kisdöntőn való részvételt, így Karcfalvára került a bronzérem.

– Galaccal kellett volna megmérkőzzünk a kisdöntőben, de hiába programáltuk be a meccseket nem jelentek meg. Tudatták velünk és a szövetséggel, hogy számukra véget ért a bajnokság és nem jelennek meg a meccseken. A kupát és az érmeket postai úton a szövetség elküldte Gál Sándornak és tőle kaptuk meg azokat – jegyezte meg Antal Előd a Felcsík SK edzője.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia