Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Jól sikerült az alapszakasz az U16-os csapatainknak
2020-11-01
 

Az elmúlt héten mindkét U16-os csapatunk a magyar bajnokságban szerepelt. A koronavírus okozta helyzet megnehezítette az együttesek indulását, és a szezon előtti felkészülést is befolyásolta. A mérkőzéseken ennek ellenére jól teljesítettek a játékosok. A főként másodévesekből álló A együttes 4 győzelemmel és 2 vereséggel, az elsőévesekre építő B csapat pedig 2 győzelemmel és 2 vereséggel tért haza a túráról.

z U16-os magyar pontvadászat mezőnyét a rajt előtt három részre osztották, a két erősebbik liga résztvevői pedig szintén két csoportra bontva versenyeztek. Az SZJA A csapata az A bajnokság kettes csoportjában, míg a B csapat a B bajnokság kettes csoportjában bizonyíthatott.

Az eredetileg tervezetthez képest mindkét gárda egy-egy találkozóval kevesebbet játszott, mivel a Fradi játékosai a koronavírus miatt karanténba kényszerültek. Ezekről az összecsapásokról még nincs végleges határozat, jó eséllyel jóváírják számunkra a három pontot. A döntés egyik résztvevő számára sem okozna változást a tabellán elfoglalt helyezés tekintetében.

Az SZJA-s játékosok tehát túl vannak az alapszakaszon. Az itt elért eredmények határozzák meg, hogy melyik csoportban folytathatják a középszakaszban. Az A együttes egy helyezéssel maradt le a biztos rájátszást érő csoportról, de így is minden esélye megvan, hogy ott legyen a végjátékban.

A B együttes a mostani eredményei alapján a középszakasz harmadik csoportjába kaphat majd besorolást.

A magyar bajnokságban szereplő együttesek felkészítéséért Sille Tamás és Bács Lóránt, illetve Antal Zsolt és Antal Zsombor felel. A mostani kiszállásra azonban Sille Tamás és Antal Zsombor nem tudott elutazni. Előbbit Antal István, utóbbit pedig Gyenge Tamás helyettesítette.

Az SZJA A csapata nem lehet elégedetlen sem a mutatott játékkal, sem az elért eredményekkel, hiszen egy hajszál választotta el őket, hogy a legerősebb hatosba kerüljenek a középszakaszra. Antal István elmondása szerint a játékosok nagyon sikerre éhesen, motiváltan, támadó szellemben játszottak. Már az első meccsektől kezdve sok gólt szereztek, ez négy győztes meccset eredményezett.

Fehérvár volt az első ellenfél, akit nem sikerült megverni, viszont az edző meglátása szerint a meccs képe jóval kiegyenlítettebb volt, mint amilyenre a végeredmény alapján gondolhatnánk. A Dunaújváros tudott még egy szoros meccsen felülkerekedni, viszont itt már közrejátszott az is, hogy alig több mint 12 óra telt el az előző meccs és a dunaújvárosi fellépés között. Az sem segítette a fiúkat az összecsapáson, hogy bántóan sok kiállítást szedtek össze.

„Figyelembe véve, hogy jóval kevesebbet tudtunk edzeni, mint a magyarországi csapatok, és utolsó pillanatig kérdéses volt, hogy kiutazhatunk-e, nagyon ügyesek, összeszedettek voltak a srácok. Nyilván még sok tanulni való van az olyan kis részletek tekintetében, amelyek akár egy-egy mérkőzést is el tudnak dönteni. Tartottam tőle, hogy az elején lassan fog beindulni a csapat, hisz normális esetben a szezonnak ebben a szakaszában már jónéhány meccsen túl szoktunk lenni. Ennek ellenére nagyon ügyesen kezdtek a fiúk, sikerre éhesen játszottak” – összegezte Antal István.

Az SZJA B a négy mérkőzés alatt kézzelfogható fejlődésen ment keresztül. Erről Gyenge Tamás beszélt, aki elmondta azt is, hogy a játékosok számára hatalmas felszabadulást jelentett, hogy ismét külföldön játszhatnak, ismét jégen lehetnek.

„Az első korongbedobás után nagyon látszott az a közel nyolchónapos szünet, ami alatt nem játszottunk tétmeccset. Pontatlanok voltak a passzok, a lövések. Annyiban szerencsések voltunk, hogy nem az első két mérkőzésen találkoztunk a legnehezebb ellenfelekkel, így sikerült belerázódni, a lőtt gólok meghozták a kedvet a játékhoz.”

Elmondása szerint a MAC Budapest elleni meccsen látszott leginkább a kihagyás. „Nem voltunk elég határozottak, agresszívek, nem ütköztünk eleget. Ott nagyobb különbséggel maradtunk alul. Aztán az utolsó találkozón egy hasonló erősségű ellenféllel szemben már sok mindent javítani tudtunk, köszönhetően a megbeszéléseknek, videózásoknak, így szoros lett a végeredmény” – nyilatkozta Gyenge Tamás.


Eredmények:

SZJA A (U16-os A bajnokság 2. csoport):

DVTK Jegesmedvék - SZJA A 3-8

Gólszerzőink: Csortán Dávid, Kovács Előd, Fehér Csanád (2), Bogács Tamás (2), Nagy Tamás és Kozma Szabolcs.

Debreceni Hoki Klub - SZJA A 2-4

Gólszerzőink: Fehér Csanád, Kozma Gergő (2) és Molnár Ákos.

Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia - SZJA A 6-1

Gólszerzőnk: Sántha Deák Előd

Győri Nemak ETO HC – SZJA 3-7

Csapatunk gólszerzői: Kozma Gergő, Kozma Szabolcs (2), Molnár Ákos, Fehér Csanád, János Márk és Kovács Előd.

Dunaújvárosi Acélbikák – SZJA 5-3

Csapatunk gólszerzői: Sántha Deák Előd, Kozma Gergő és Szopos Böjte Szabolcs.

PHC-SZJA A 3-10

Csapatunk gólszerzői: Nagy Tamás (2), Szopos Böjte Szabolcs, Molnár Ákos (3), Kozma Gergő (2), Sántha Deák Előd és Timaru Răzvan.


SZJA B (U16-os B bajnokság 2. csoport):

KASI - SZJA B 1-14

Gólszerzőink: Mondics Milán (2), Kosza Ádám (3), Szekeres Edit (2), Both Máté (2), Mic Ádám,  Gál Szilárd, Török-Láday Gergő Károly, Máthé Mózes Elemér és Salamon Róbert.

Óriások Jégkorong SE - SZJA B 1-22

Gólszerzőink: Gál Szilárd (4), Kacsó-Casiadi Dániel, Török-Láday Gergő Károly, Szekeres Edit (3), Both Máté (2), Kosza Ádám (2), Salamon Róbert (2), Portik Hunor (4), Mic Ádám és Mondics Milán (2).

MAC Budapest B - SZJA B 8-0

Lehel HC - SZJA B 2-1

Csapatunk gólját Gál Szilárd szerezte.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia