Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Csoportja élén a Sapientia U23
2018-09-30
 

Eredményes időszakot zárt az U20-as magyar bajnokságban az idén alakult Sapientia U23. Az ötmeccses anyaországi túrájáról a napokban hazaérkező csapat egyetlen kivételtől eltekintve minden mérkőzésén pontot tudott szerezni. A teljesítmény, az elért eredmények, illetve a játékosok mentális állapota alapján reális cél a rájátszásban való részvétel.

 

Bő két héttel a sorozat rajtja után lejátszotta első meccseit az Székelyföldi Jégkorong Akadémia és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem által közösen alapított csapat a magyar bajnokságban. A Sapientia U23 nevet viselő alakulat a húsz év alatti korosztályban versenyez, itt egy kiutazás alkalmával 4-5 összecsapást kell megvívnia.

Az első kiszállást a Győr elleni 3-2-es győzelemmel nyitották, majd jött az egyetlen rendes játékidőben elszenvedett vereség a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ellen (12-1).  Ezt követően a Dunaújvárosi Acélbikákat és a Pesterzsébeti Hockey Clubot is sikerült felülmúlni (2-8 és 1-5). A két nyert meccs közé ékelődött egy kiélezett, hosszabbításban elbukott párharc, amit szintén a pesterzsébetiekkel játszottak.

A csapatot irányító finn szakember, Eemeli Parikka elégedetten értékelte a magyar bajnoki mérkőzések tapasztalatait. A kimondottan nehéz fehérvári vendégjátékot leszámítva a kitűzött célokat elérte a csapat, a megszerezhető 15-ből 10 pontot be is gyűjtött, emellett a játék maga is bizakodásra ad okot. Azzal együtt, hogy az ellenfeleknél rendszeresen fáradtabban kellett pályára lépnie a formációnak, sikerült megfelelő színvonalon játszani.

„A mérkőzések során megmutatkozó legnagyobb erősségünk az egység volt, az, hogy nincsen egyetlen gyenge láncszem sem, a fiúk jól illeszkednek egymáshoz a közösen kidolgozott rendszerben. A román felnőtt bajnokságban megvívott találkozók nagyon sokat segítettek, hogy okos védekezési mechanizmusokat alakítsunk ki. A legnagyobb nehézséget a viszonylag szűk keretünk jelenti, éppen ezért jelen pillanatban nehezen viselnénk el egy esetleges sérülést” – értékelt a szakvezető.

Eemeli Parikka külön kitért az egyetlen rendes játékidőben elszenvedett vereségre is.

„A fehérvári meccs kimondottan kemény volt. Azon a napon ők voltak a jobb csapat. Mi éppen az azt megelőző napon értünk el egy nagy győzelmet és kevés időnk maradt a felkészülésre. A mérkőzés korai szakaszában érezhetővé vált, hogy nem fogunk nyerni, csupán a nagy gólkülönbség miatt vagyok szomorú. Ugyanakkor biztosak voltunk benne, hogy fel tudunk állni a vereség után, és ezt meg is valósítottuk” – mondta Parikka.

Az egyetemista csapat tagjai a következő időszakban hat mérkőzést játszanak a hazai pontvadászatban, a magyar bajnokságban legközelebb október második felében szerepelnek. Az anyaországi összecsapások kiemelten fontosak lesznek, ugyanis a jó kezdéssel reális esély mutatkozik arra, hogy megszerezzék az első öt hely valamelyikét, és ezáltal a középszakaszt kihagyva egyenesen a rájátszásba jussanak.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia