Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Magyarországon az U12-esek
2019-01-30
 

A magyar utánpótlás-bajnokság U12-es korosztályában a szezon során három székelyföldi csapat is szerephez jut. Mivel különböző csoportokban szerepelnek, ezért más rendszer szerint játszák a mérkőzéseiket. Az A csoportban játszó együttes hétvégenként hazai pályán küzd a magyar pontvadászatban, míg a B csoportos gárdák idegenben szerepelnek. A kiszállással járó fáradságot azonban ellensúlyozza, hogy időben hozzászoknak azokhoz a nehézségekhez, kihívásokhoz, amelyek szorosan ugyan nem kapcsolódnak a játékhoz, de meghatározzák egy jégkorongozó teljesítményét, mint például az utazás,  a sűrű meccsprogram, vagy éppen az ismeretlen helyszín.

SZJA-Felcsík SK és SZJA-ISK Gyergyószentmiklós néven szereplő, de különböző központokban készülő gyerekekből álló csapataink az idényben már második alkalommal indulnak anyaországi túrára. Első alkalommal mindkét csapat tudta teljesíteni az edzők által kitűzött célokat játékban, csapatkohézióban és mentális fejlődésben egyaránt. Ebben a korosztályban még nincs eredményszámítás, de az első mérkőzések alapján az látszott, hogy mindkét társaság számára fontos mérföldkövet jelentett a bemutatkozás.

Az SZJA-Felcsík néhány játékosa valamilyen formában már megtapasztalta a magyar bajnokság légkörét, ezért ők már olyan játékelemek gyakorlására is koncentrálni tudtak legutóbb, amik éles helyzetben, mérkőzésen jobban fejleszthetőek, mint edzésen. Az SZJA-ISK Gyergyószentmiklós tagjai számára sokkal nagyobb újdonságot jelentett a külföldi szereplés, ezért elsősorban arra fókuszáltak az őket kísérő szakemberek, hogy a gyerekek megtanulják kezelni az utazással, a távolléttel együtt járó kihívásokat.

A Molnár Szabolcs és Tamás Nándor által felkészített SZJA-Felcsík SK a MAC Budapest B, a Kanadai Magyar Hokiklub, a Vasas és a Szigeti Bikák csapatával találkozik, utóbbival kétszer is megmérkőzik egy nap alatt.

Bán-Széll István és Szennyes Hunor csapata, az SZJA-ISK Gyergyószentmiklós a MAC Budapest B-vel, a Kanadai Magyar Hokiklubbal, a KSI SE B csapatával egyszer-egyszer, az Újpest B-vel pedig kétszer csap össze a következő hétvége folyamán.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia