Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Itthon játszanak magyar bajnokit az U14-esek
2018-10-12
 

Hazai környezetben mutatkozik be a magyar bajnokság legerősebb csoportjában a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U14-es csapata. Az erdélyi selejtező első helyezettje a hétvégén két mérkőzést játszik Csíkkarcfalván, amelyeken az összerázódás, a bajnokság tempójának megismerése lesz a cél.

Az anyaországi U14-es pontvadászatban idén három csapatot indít a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. Ezek közül a szombaton debütáló SZJA 2005 szerepel az A divízióban, míg a másik két együttes a B bajnokság középső, illetve keleti csoportjában lesz érdekelt a későbbiekben.

Az SZJA 2005 az alapszakasz során minden ellenféllel egy alkalommal csap össze. Ezt követően az első hat és az utolsó hat csapat külön csoportban játszik egy oda-visszavágós kört a középszakaszban. Az összesített tabella első négy helyezettjéből álló felsőház ugyanilyen rendszerben ismét megmérkőzik, ami alapján eldől, hogy ki lesz a végső győztes.

A legtöbb, magyar bajnokságban debütáló csapatunkhoz hasonlóan az SZJA 2005-nek is sok ismeretlen tényezővel kell számolnia az ellenfeleket, az erőviszonyokat és a versenysorozat színvonalát illetően. Külön nehézség, hogy az erdélyi selejtezőn kívül a gárda ilyen összetétellel még nem szerzett közös meccsrutint.

Ennek megfelelően az együttest Del Pedrickkel közösen irányító Kertész Zoltán szerint elsősorban a csapat önmagához mért fejlődése a cél.

„Nekünk elsősorban saját magunkkal szemben, saját magunkhoz képest lehetnek elvárásaink, mivel az ellenfeleket nem ismerjük kellőképpen. A játék képére kell figyelnünk, azt kell fejlesztenünk, csiszolnunk. Arra kell koncentrálnunk, hogy a csapatunk előre tudjon lépni” – nyilatkozta a szakember.  

Mindkét Székelyföldre látogató együttes túl van már három találkozón, amelyek alapján jelenleg a tabella közepén az ötödik, illetve a hetedik helyen állnak.

Az első játéknapon, szombaton 14.30-kor az SZJA 2005 az FTC Telekom csapata ellen mutatkozik be a Felcsíki Műjégpályán. Vasárnap reggel 9 órai kezdettel a Dunaújvárosi Acélbikák vendégszerepelnek Karcfalván.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia