Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
A rájátszás már biztos, az ellenfél még nem
2019-02-13
 

Utolsó mérkőzéseit játssza az U16-os magyar bajnokságban az SZJA 2003-ISK Csíkszereda együttese a rájátszás előtt. Mivel az alapszakasz végén az ötödik helyen állt a csapat, így biztosak lehetnek abban, hogy versenyben lesznek a következő fordulóban is. A legfontosabb kérdés a hajrá előtt, hogy kivel kell majd szembenézni a legjobb nyolc között. A mezőny nagyon kiegyenlített, a következő négy mérkőzés után alakulnak majd ki a playoff párosításai.

Féltávnál ötödik helyen áll az SZJA 2003-ISK Csíkszereda a középszakaszban. Igaz, a verseny olyan szoros, hogy még komoly átrendeződésre lehet számítani a következő napokban. A középszakasz lezárultával elfoglalt pozíció azért nem mellékes, mert ez határozza meg, hogy a rájátszás első fordulójában kivel kell majd megmérkőzni a továbbjutásért. Az első helyezett az összesítésben a nyolcadik helyet megszerző alakulattal játszik, a második a hetedikkel, a harmadik a hatodikkal, a negyedik pedig az ötödikkel. 

Az első középszakaszban megtett túra nehezebben indult a mieink számára, de végül sikerült javítani az összképen, így két győzelemmel és három vereséggel tértek haza egy hónappal ezelőtt. Gál Sándor másodedző szerint az első mérkőzéseken komoly koncentrációs nehézségek miatt nem sikerült megfelelő teljesítményt nyújtani. Azonban a kiszállás második felében a szakember szerint a csapat játéka kimondottan javult, ami az eredményekben is meglátszott. A MAC Budapest elleni győzelmet követő napon a listavezető Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia otthonában játszottak egy szoros, a végjátékban elbukott mérkőzést. A sorozat utolsó állomásán, Pesterzsébeten pedig már magabiztosan nyertek.

A következő napokban ugyanazokhoz a csapatokhoz látogat az SZJA 2003-ISK legénysége, mint egy hónappal ezelőtt, az említetteken kívül az Újpest és a Miskolc fogadja majd őket.

A lehetséges párosítások kapcsán Gál Sándor elmondta, hogy korai és értelmetlen lenne a negyeddöntős ellenfél kilétével foglalkozni, hiszen mind pontszámban, mind játéktudásban a bajnokság első öt helyezettje nagyon hasonló szinten áll.

„Természetesen van olyan ellenfél, akivel szívesebben találkoznánk az első körben, ahogy olyan is, akit mindenképp el szeretnénk kerülni, de az élen álló öt csapat eléggé egyforma. A lényeg számunkra, hogy tudjunk fejlődni napról napra, az, hogy a középszakaszban a negyedik, ötödik, vagy épp a hatodik helyen végzünk, kevésbé fontos. Azt szeretnénk elérni, hogy a fiúk meg tudják csinálni azokat a dolgokat, amiket edzésen gyakorlunk, megbeszélünk, próbálják betartani az edzői utasításokat. Persze, ha ezt teljesíteni tudják, az az eredményen is meg fog látszani” – nyilatkozta Gál Sándor.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia