Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Megterhelő kiszálláson van túl a Sapientia U23
2023-01-17
 

Rendkívül kemény héten van túl az SZJA legidősebb korosztályos csapata, a román felnőtt bajnokságban és az Európai Egyetemi Jégkorong Ligában versenyző Sapientia U23. Nyolc nap alatt hat tétmeccset és egy barátságos mérkőzést játszottak le Jens Brändström és Papp Szabolcs tanítványai. A találkozók többségében a játék képe biztató volt, de az eredményességgel szinte minden meccsen akadtak problémák.

Egy hosszabb decemberi eseménytelen időszak után elkezdődött a nagyüzem a Sapientia U23 számára, ugyanis bemutatkozott az Európai Egyetemi Jégkorong Ligában, ahol rögtön hat meccset vívott meg szlovák, illetve cseh csapatokkal szemben. Az összecsapások jelentős része Győrben zajlott, ahol a Széchenyi István Egyetem együttese látott vendégül több EUHL-es résztvevőt, ugyanis jövőtől csatlakozni szeretne a versenysorozathoz.

A mieink kétszer a Nyitrával, majd a Zsolnával, a Győrrel és a Trencsénnyel játszottak. Ezt követően Prágába utaztak, ahol a tavalyi ezüstérmes Károly Egyetem csapatával találkoztak két alkalommal.

Az elmúlt hét egyetlen meccsén sem játszottunk alárendelt szerepet, rendre szorosan alakultak a mérkőzések, de néha egészen bosszantó vereségeket szenvedtünk akár győztes helyzetből is. Az elszalasztott esélyek miatt lehet rossz szájíze a csapatnak, illetve a szakmai stábnak.

A hazatértést követően Jens Brändström vezetőedző foglalta össze az tapasztalatokat.

„Az összegyűjtött pontokkal természetesen nem vagyunk elégedettek, ugyanis ennél többen szerettünk volna, és erre volt is reális esélyünk. Sajnos azonban túl sok hibát követtünk el, amelyek pontokba kerültek a végén. Egészen biztos vagyok, hogy az elmúlt hét tapasztalataival ha újrajátszhatnánk a meccseket, sokkal több pontot szereznénk” – kezdte értékelését a svéd szakember.

„Nyilván nagyobb céljaink voltak erre a kisállásra, ezért csalódottak vagyunk, hogy nem nyertünk több meccset. Őszintén szólva kissé hasonlít a helyzetünk a tavalyira. Akkor az első túra során 3 pontot gyűjtöttünk, de tanulni tudtunk belőle, és a következőkben elkezdtünk győzelmeket aratni. Hogyha a játékosokban megvan a kellő elhatározás, hogy kijavítsuk a hibákat, akkor meg tudjuk ismételni az egy évvel ezelőtti jó teljesítményt. Ahogy említettem, a mérkőzések jelentős részén a mutatott játékkal nem volt probléma, jól teljesítettünk, sőt általában irányítani is tudtunk. A gondot az jelentette, hogy kritikus helyzetekben sokszor kiütközött a tapasztalatlanság, és ez sokba került” – mondta Jens Brändström. Ugyanakkor hozzátette, hogy a feszített meccsprogram, a nyolc nap alatt lejátszott 7 meccs sem könnyítette meg a dolgukat.

Az együttesre a következőkben is kemény időszak vár, ugyanis a bő egy hónap alatt 21 meccset játszanak a fiúk a román bajnokságban, illetve az EUHL-ben.

„A következő másfél hónapban is őrült lesz a tempó, ezért nehéz elvárásokat, feltételezéseket megfogalmazni, ugyanis soha nem volt részem még ilyen sűrű meccsprogramban. Azt biztosan tudom, hogy mi mit szeretnénk elérni ez alatt. Jó teljesítményeket akarok látni, illetve azt, hogy többször játszunk jó meccset, mint gyengét, ezzel pedig meglepetést is tudunk okozni nagyobb csapatoknak. Szeretném látni, hogy a játékosok tanulni tudnak mindenből, amit jól csinálunk csakúgy, mint a hibákból. Remélem, a következő EUHL-es túrán már eredmények szintjén is sikeresek leszünk, és a srácok érezni fogják, hogy előreléptek. Ehhez keményen és őszintén kell dolgoznunk.

Eredmények (EUHL):

Philosophers Nitra-Sapientia U23 3-5

Csapatunk gólszerzői: István Sándor, Szőcs Zalán (2), Kedves Tamás-József és Lázár Menyhért.

Nitra Philosophers-Sapientia U23 5-3

Csapatunk gólszerzői: György Rajmund (2) és Lázár Menyhért.

Uniza Zilina - Sapientia U23 2-1

Csapatunk gólját Salamon Ervin szerezte.

Trencsény - Sapientia U23 7-4

Csapatunk gólszerzői: Galusnyák Botond, Kosza Kristóf és György Rajmund (2).

UK Praha - Sapientia U23 5-3

Csapatunk gólszerzői: Kosza Kristóf, Kedves Tamás és Kedves Tamás-József.

Sapientia U23 - UK Praha 4-5 (büntetők után)

Csapatunk gólszerzői: Benedek Tamás, Salamon Ervin és Kedves Tamás-József (2).


Ne maradj le újdonságainkról! Iratkozz fel hírlevelünkre ITT!

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia