Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Fehérvárt kell legyőzni az elődöntőért
2019-02-27
 

Újabb székelyföldi csapat kezdi meg szereplését a magyar bajnokság rájátszásában. Az ISK Csíkszereda a 18 évesek között az alapszakaszt a hatodik helyen zárta, a középszakaszból pedig csoportmásodikként jutott tovább. A negyeddöntő nem ígérkezik könnyűnek, ugyanis az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia lesz az ellenfél a két megnyert mérkőzésig tartó párharcban.

A magyar pontvadászat U18-as korosztályában is sikerült székelyföldi csapatnak bejutnia a rájátszásba. Az ISK Csíkszereda együttesének eredményei közé egyaránt kerültek elkerülhető vereségek és bravúros győzelmek az idény során. Az egyik nagy győzelmet éppen a mostani ellenféllel, Székesfehérvárral szemben sikerült elérni. A 4-3 arányban megnyert mérkőzés azt jelentette, hogy egyedül az ISK volt képes mind a három pontot elhozni az IOGJA otthonából.

Az évad első felében a csapat folyamatosan szenvedett a rossz helyzetkihasználás miatt, ez a probléma az utóbbi mérkőzéseken egyre kevésbé jellemezte az U18-as legénység játékát. A kapu előtt mutatott határozottság az eredményekben is látszik, ugyanis az utolsó nyolc magyar bajnoki mérkőzésből mindössze kettőt veszített a sérülésektől is sújtott gárda.

A csapatot irányító Györgypál Tamás szerint abban, hogy a Székesfehérvár őket választotta, fontos szerepe volt a földrajzi távolságnak is, hiszen a szabályok értelmében egyedül az ISK ellen játszhatják minden mérkőzésüket hazai pályán. A szakember hangsúlyozta, hogy nem szabad túlbecsülni a korábbi egymás ellen lejátszott és megnyert mérkőzés jelentőségét, de az is hiba lenne, hogyha az alapszakasz tabelláján elfoglalt helyezés alapján lefutottnak tekintenénk a párharcot.

Az ISK Csíkszereda és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia csütörtökön és pénteken játszik egymás ellen. Hogyha ezen a két összecsapáson nem dől el a továbbjutás, akkor március 4-én, hétfőn ismét egymásnak feszülnek a felek. A program azért is különösen megterhelő a mieink számára, mert a hétvégén idegenbeli meccseket vívtak a román bajnokságban, a következő hétvégén pedig szintén a hazai pontvadászatban kell pályára lépniük. Ez azt jelenti, hogy ha az első két meccs után 1-1-re áll a párharc, akkor a harmadik találkozó előtt az ISK-nak haza kell utaznia a román bajnoki mérkőzésekre.

A sérülések korábban sok kihívás elé állították az együttest, ezúttal azonban egy kulcsembert, Karda Elődöt leszámítva mindenki a csapat rendelkezésére tud állni a negyeddöntőben.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia