Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Átadás előtt a mobil jégpálya
2017-03-01
 

Már az utolsó simításokat végzik a Csíkszeredában felállított sátortetős mobil jégpályán, és ezen simítások is a pénteki hivatalos átadónak szólnak. A tavaly nyáron létrehozott Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) ugyanis elérkezett az infrastrukturális fejlesztési folyamatának első mérföldkövéhez: átadásra kerül, illetve üzembe is helyezik a mobil jégpályát.

A beruházás még tavaly ősszel kezdődött el, amikor a fejlesztést kivitelező SZJA a Dendrológia-parkban nekilátott a mobil jégpálya alapjainak elrendezéséhez: talajrendezést végeztek, előkészítették az alapot, illetve a közművesítést. A téli hónapok a további munkálatokba beleszóltak. Így azok az idénre maradtak. Február hónap elején az alapot fóliával terítették le, majd kibontásra került a dupla falú, gázzal fűthető légtartásos sátorponyva, amelyet összecsavaroztak, összekötötték a bejárati kapukkal, illetve a gázas kazánnak és a befúvókkal. Ezt követően a belső munkálatokon volt a sor: lefektették a fagyasztószőnyeget, felszerelték a palánkrendszer, majd beindult a fagyasztási folyamat. Ezzel párhuzamosan az öltöző konténerek is helyükre kerültek, illetve kialakították azokat.

A mobil jégpálya üzemeltetését Csíkszereda Polgármesteri Hivatala fogja vállalni a felek közti szerződés értelmében. A legutóbbi városi tanácsülésen pedig már a bérleti díjakat is meghatározták, illetve nevet is adtak a jégpályának. Péntektől Molnár Lajos – az első korcsolyaegylet elnöke – nevét fogja viselni az épület.

A hivatalos átadó programja
9-15 óra között: Hokiverbunk kisiskolásoknak.
13:30-15 óra között: Mesehetes koncert és ingyenes közkorcsolyázás gyerekeknek.
15 órától: Ünnepélyes megnyitó, beszédek, állófogadás.
15:30-18:50 óra között: U14-es székely korosztályos összetartás (jégkorong-edzések).

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia