Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Nyolcadik helyen zártak Helsinkiben
2017-04-16
 

Véget ért Helsinkiben az Esa Tikkanen Five Rings torna, amelyet a 2005-ös korosztálynak írtak ki. Az eseményen ott volt a Szekler Selects névre hallgató székely válogatott is, amely két nap után a csoportja harmadik helyén végzett egy ponttal lemaradva az elődöntőt érő helyezéstől. Így a székely fiúk az 5-8. helyért küzdhettek meg.

Ebben első ellenfelük a KKP volt, akiktől szétlövések után szenvedtek vereséget, így a délután folyamán azzal az Assat-al küzdöttek meg, akikkel a csoportban 3–3-as döntetlent jegyeztek. A meccset ugyan jól indították és kétgólos előnyre is szert tettek, de végül a győzelem nem jött össze, így a nyolcadik helyen zárt a válogatott.

A tornát követően beszéltünk Antal Előddel, a csapatot elkísérő trénerrel, aki igyekezett még melegében kivesézni a tapasztaltakat:

– Egy magasan jegyzett torna volt, amilyenen még nem voltak a gyerekek eddig. Minden szempontból egyedi volt. A gyerekeknek már csak a repülőút is újdonság volt, nem beszélve a multifunkcionális jégpályáról, amely több pályát is magába foglalt. Továbbá ilyen távol az otthonuktól még nem is játszottak. Összességében elmondhatom, hogy egy gyenge csapat sem volt. Csakhogy, érzékeltessem, miről beszélek: az egyik döntőst a csoportban simán vertük, ám az utolsó helyezettől vereséget szenvedtünk. Tehát, ha az eredményességet vesszük, akkor egy ponton múlott, hogy nem játszottunk éremért és ez épp az utolsó elleni meccsen ment el. De nem az eredmény volt a fontos, hanem hogy tapasztalatot gyűjtsünk és lássuk, a sokkal magasabban jegyzett hoki kultúrával rendelkezőkkel mire megyünk. Megtapasztaltuk, hogy miben kell velük lépést tartani. Ide tartozik a korcsolyázás, az egyéni képzettség, illetve a gondolkodás sebessége.

A csapat a hétfői nap egy részét még városnézéssel tölti el, majd délután repül a gépük Helsinkibő Bukarestbe.

Eredmények, 3. nap
Szekler Select – KKP 1–2 (5-8. helyért)
Gól: Kozma Gergő (20.).

Szekler Select – Assat 3–6 (a 7. helyért)
Gól: Köllő Koppány (7., 9., 18.)

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia