Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Véget ért a középszakasz az U16-os korosztályban
2020-02-28
 

Az elmúlt napokban két együttesünk összesen 11 mérkőzést játszott az U16-os magyar bajnokság középszakaszában. A zsúfolt időszak során az SZJA U16 a rájátszást érő második hely megszerzéséért harcolt, az SZJA U15 pedig a csoportelsőséget tűzte ki célul, amit százszázalékos teljesítményének köszönhetően meg is tudott szerezni.

Eltérő célokkal, de ugyanolyan elszántsággal utaztak a Székelyföldi Jégkorong Akadémia csapatai a középszakasz utolsó túrájára. A hazatérésük után mindkét gárda elégedett lehet a teljesítményével, azzal együtt is, hogy nem sikerült rájátszást érő helyen végezni.

Az U16-os magyar bajnokság szeptemberben egy selejtezőtornával vette kezdetét. Ez után csoportokba sorolták az együtteseket, majd egy ötmeccses alapszakaszt követően a középszakaszban négy csoportban küzdöttek egymással a hasonló játékerőt képviselő gárdák.

Az SZJA U16 a középszakasz során a II. számú hatosba került, ahonnan akkor kvalifikálhatta magát a rájátszásba, ha az első két hely valamelyikén végez. Az SZJA U15 a IV. csoportban kapott helyet, amit végül magabiztosan megnyert.

A mostani kiszállás előtt az SZJA U16-nak megvolt az esélye, hogy egy nagyon kiegyenlített mezőnyben bejusson a legjobb nyolc közé, ehhez a Dunaújváros, az Óbuda, a Győr csapatával egy-egy, a MAC Budapesttel szemben pedig két meccsen kellett pontokat gyűjteni.

Sille Tamás és Todor Krisztián tanítványai miután simán megverték a Dunaújvárost, kiegyenlített, szoros meccseket játszottak a többiekkel, a közvetlen rivális Győrt felül is múlták, de a MAC és az Óbuda ellen veszített pontok miatt nehéz helyzetbe kerültek. Hazatérésükkor még továbbjutást érő helyen voltak, de azóta a közvetlen riválisok további mérkőzéseket játszottak.

Az SZJA U15 Gál Sándor és Bács Lóránt vezetésével mind a hat összecsapását nyerte a mostani kiszálláson, összességében 16 győzelemmel és két vereséggel zárt, így csoportjának első helyén végzett.

Sille Tamás, a rájátszásért harcoló SZJA U16 vezetőedzője elégedetten nyilatkozott az utolsó öt mérkőzést követően.

„Az utolsó, Óbuda elleni meccsen már látszott a mentális és fizikai fáradság a srácokon, már nem voltak olyan élesek a helyzetfelismerésben, viszont az ezt megelőző összecsapásokon kimondottan jó teljesítményt nyújtottak. Nagyjából minden meccsen többet lőttünk az ellenfelünknél, domináltunk játékban, csak a helyzetkihasználással voltak gondok. A kapu előtti játék sem a támadó, sem a védekező harmadban nem volt eléggé hatékony” – nyilatkozta Sille Tamás.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15-ös és U16-os játékosaira természetesen még várnak közös kihívások a szezon hátralévő részében, ugyanis a tavasz folyamán csehországi és németországi tornákra utaznak.

Eredmények:

II. csoport:

Dunaújvárosi Acélbikák – Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16 0-13

Csapatunk gólszerzői: Barabás Benjamin (2), Süket Bálint, Fülöp Norbert, Bereczky Ákos, Nyika Sándor (2), Ördög Roland, Antal Csongor, Kozma Gergő (2), László Balázs és Kernászt Máté.

MAC Budapest – Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16 4-2

Csapatunk gólszerzői: Kozma Gergő és Ördög Roland.

MAC Budapest – Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16 5-4

Csapatunk gólszerzői: Ördög Roland, Szilveszter Adorján, Süket Bálint és Fehér Soma.

Győri Nemak-Dana ETO HC – Székelyföldi Jégkorong Akadémia 3-4

Csapatunk gólszerzői: Both Alpár (2), György Róbert és László Balázs

OHA – Székelyföldi Jégkorong Akadémia 3-1

Csapatunk gólját László Balázs szerezte.

IV. csoport:

Justitia Szittyák – Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15 0-14

Csapatunk gólszerzői: Csortán Dávid, Demeter Gergő (2), Kacsó-Casiadi Dániel, Tankó Dávid-Dániel (2), Bege Péter (2), Józsa Artur, Bogács Tamás (2), Móré Valter, Szopos Bőjte Szabolcs és Both László.

Justitia Szittyák – Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15 1-9

Csapatunk gólszerzői: Józsa Artur (2), Bogács Tamás (2), Csortán Dávid, Fehér Csanád (2), Kacsó-Casiadi Dániel és Bege Péter.

Sportország SC – Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15 1-5

Csapatunk gólszerzői: Móré Valter, Bege Péter (2), Demeter Gergő és Szopos Bőjte Szabolcs.

KSI – Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15 1-11

Csapatunk gólszerzői: Szopos Bőjte Szabolcs (2), Bogács Tamás (3), Bege Péter (2), Józsa Artur, Fehér Csanád, Kosza Tamás és Csortán Dávid.

Debreceni Hoki Klub B – Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15 0-6

Csapatunk gólszerzői: Szopos-Bőjte Szabolcs, Bege Péter (2), Józsa Artur (2) és Gál Szilárd.

DVTK Jegesmedvék B – Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15 2-3

Csapatunk gólszerzői: Móré Valter, Szopos-Bőjte Szabolcs és Kosza Tamás.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia