Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Ígéretesen játszottak a kicsik
2018-11-08
 

Eseménydús időszakon vannak túl a Székelyföldi Jégkorong Akadémia legkisebb, magyar bajnokságban is szereplő sportolói. Az elmúlt héten az SZJA-Felcsík SK, valamint az SZJA-ISK Gyergyószentmiklós vett részt anyaországi túrán. A gyerekek hatalmas élményekkel és számtalan értékes tapasztalattal tértek haza.

A magyar bajnokság B csoportjában első mérkőzéseit játszotta a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U12-es korosztályának két csapata. Azonnal igen intenzíven kezdődött számukra a szezon, ugyanis rövid idő alatt hat mérkőzést kellett teljesíteniük, előfordult, hogy naponta kétszer is pályára léptek.

Amint azt Szennyes Hunortól, az SZJA-ISK Gyergyószentmiklóst Bán-Széll Istvánnal közösen irányító edzőtől megtudtuk, a gyerekek számára az egyik legnagyobb kihívás és mentális teher, hogy az otthonuktól távol, ismeretlen környezetben kell boldogulniuk.

Szennyes szerint a jégen mutatott játék és az otthontól való ideiglenes elszakadás nem választható szét.

„Amit elvártunk, azt megcsinálták. Nem voltak magasak a követelményeink velük szemben, ugyanis sokuknak ezek voltak az első U12-es meccseik. A teljesítményükben nagyon sokat számított, hogy honvágyuk volt. Az első mérkőzésen egyértelműen látszott, hogy jobban játszottak, mint az ellenfél, de időről időre kiütközött ez a lélektani hátrány” – értékelt az edző.

Az SZJA-Felcsík SK tagjai esetében, mivel jó néhányan már valamilyen formában megtapasztalták a magyar bajnoki szerepléssel járó kihívásokat, egészen más tényezők kerültek előtérbe a kimondottan sikeres kiszállás során.

A felkészítésükkel foglalkozó szakemberek, Molnár Szabolcs és Tamás Nándor közül utóbbi számolt be a mérkőzések tanulságairól.

„Már az első meccs után látszott, hogy a mieink ügyesebbek, jobban mozognak, mint az ellenfelek. Emiatt próbáltunk inkább edzésként tekinteni a mérkőzésekre, igyekeztünk olyan játékelemeket gyakorolni, amiket máskor nem volt alkalmunk, vagy amelyek még nem elvártak ennél a korosztálynál, de jó, ha minél előbb ismertté válnak a gyerekek számára” – tekintett vissza Tamás Nándor.

A sűrű meccsprogram ellenére mindkét csapatnak sikerül időt szakítania városnézésre, kulturális és csapatépítő tevékenységekre is.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia