Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Nemzetközi tornára készülünk
2018-12-06
 

A legkisebb korosztályok számára az SZJA igyekszik havi rendszerességgel találkozókat, bajnokságokat szervezni. A soron következő, decemberi rendezvényen az előző évihez hasonlóan nemcsak az akadémia alközpontjai vesznek részt, hanem magyarországi klubok is megtisztelnek jelenlétükkel.

Az U8-as és U10-es korosztályok számára kiírt Felcsíki Nemzetközi Jégkorongtorna szombaton és vasárnap két helyszínen zajlik. Szombaton az U8-asok játszanak Karcfalván, vasárnap pedig az U10-esek, a másik korosztálynak mindkét játéknapon Gyergyószentmiklós ad otthont.

Az életkori sajátosságok miatt a kisebb korosztályban idén egyik külföldi klub sem vállalta a megterhelő utazást, a nagyobbak között azonban Debrecen és Miskolc két-két együttessel, Jászberény pedig egy csapattal nevezett. Emiatt az U8-as tornán tizenöt, az U10-esen pedig húsz csapat lép majd pályára, ami azt jelenti, hogy a két helyszínen közel 450 gyermek fogja kergetni a pakkot.

A torna lebonyolítása igazodik az egyes csapatok, játékosok aktuális fejlettségi szintjéhez és fizikai adottságaihoz, ezért erőviszonyok szerint három különböző divízióra osztva mérkőznek meg mindkét korcsoportban.

A kétnapos torna Karcfalván zajló eseményeinek megszervezéséhez nagy mértékben hozzájárult a Hargita Megye Tanácsa által nyújtott támogatás is.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia