Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Kemény munka mellett, mókázni is lehetett
2017-08-17
 

Négy napon át – hétfőtől csütörtökig – közel negyven kapuspalántának tartott összetartó edzőtábort a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. A táborban minden alközpontból érkeztek sportolók, akiket az edzők két csoportra osztottak. Volt a kisebb csoport, amelyben az U8-U12-es korosztály, illetve volt a nagyobb az U14-U20-as korosztály készült. Külön edzésterv szerint, ám közös céllal: a gyerekek a hosszú nyár után egy alapos felkészítő után vágjanak neki az új idénynek, s mindezt úgy, hogy ne hiányozzon a móka sem a programból.

A tábort Antal László, illetve Michal Zemncik (Pozsonyi Slovan kapusedzője) koordinálták le.

– Örvendek, hogy megtudtuk szólítani az egész generációt az U8-as korosztálytól az U20-ig. Sajnos most vannak bizonyos válogatottaknak táborai, így voltak, akik hiányoztak. Így is közel 40 fővel tudtunk dolgozni két csoportba. A tábor négy napig tartott, amely első két napja inkább korcsolyázásról, a technikáról szólt úgy szárazon, mint a jégen. Ebben a két napban napi két jégezdés és egy szárazedzés volt. A tábor második felében már inkább az erőnlétre koncentráltunk, ami azt jelentette, hogy volt egy egyórás intenzív jégedzés, akárcsak a szárazon való készülés is. Természetesen volt szabadidős program is, amely során floorballoztunk a csíkdánfalvi sportcsarnokba, illetve be volt tervezve egy strandolás is, ám az eső miatt azonban elmaradt. Jó volt a tábor, hiszen egy kemény napon vannak túl és a nap végére teljesen felszabadultak. Kiformálódtak a csoportok és már egy adott pillanatban nekünk edzőknek is kihívás volt rendet rakni. A tábort egy versennyel zárult, de ez teljes mértékben a játékról szólt. A cél az volt, hogy mindenki érezze jól magát – fogalmazott Antal László.

A szakmaiságon túl a lényeg az volt, hogy minden gyerek jól érezze magát és legközelebb is szívesen térjen vissza az összetartásokra. Mint ahogyan Michal Zemncik is visszatérő vendége a Székelyföldi Jégkorong Akadémia kapus összetartásainak.

– Számomra az a legfontosabb, hogy a gyerekek élvezték az egész tábort. Remek hangulatot sikerült teremteni, nem minden a jégkorong körül forgott. Igyekeztünk színsebbé tenné az itt töltött napokat. Fontos, hogy ne csak azzal törődjünk, hogy miként tartsd a bárdot, hogyan mozgasd a lábad, ne csak technikát taníts számukra. Ebből a szemszögből is igyekeztünk nézni. Olyan elemeket igyekeztünk megtanítani számukra, amelyeket majd a saját csapataikba visszatérve is hasznosítanak. De hát itt voltak a különböző klubok edzői is, akik látták, hogy miként dolgozunk. Egy lépés az felé, hogy felkészítsük a srácokat az előttük álló idényre – zárta Zemncik.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia