Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Áll a sátor a leendő pálya fölött
2017-02-05
 

Kedvezett az időjárás arra, hogy folytassák Csíkszerdában, a Dendrológiai-parkban felépítendő mobil jégpálya építését. Múlt év őszén előbb területrendezést és közművesítést végeztek, majd megöntésre került a jégpálya alapja. A munkálatokkal leálltak a téli hónapok miatt.

Az elmúlt napokban viszont kedvezett az időjárás, így az alapot fóliával terítették le, majd kibontásra került a dupla falú, gázzal fűthető légtartásos sátorponyva, amelyet összecsavaroztak, összekötötték a bejárati kapukkal, illetve a gázas kazánnak és a befúvókkal. Vasárnap délelőtt pedig fel is fújták a sátrat.

Az elkövetkezendő időszakban a belső munkálatok következnek, fogalmazott Nagy Attila a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány ügyvezetője.

– Most a belső munkálatok lesznek soron. A jégpályán a lépésálló szigetelő lerakása, amire egy újabb fólia kerül. Erre jön a palánkrendszer, míg a lépésállóra a fagyasztószőnyeg. Hét-nyolc nap múlva elméletileg el tud indulni a fagyasztási folyamat. Addig az öltözőket is párhuzamosan húzzák fel” – mondta Nagy Attila.

A sátoron kívül kap helyet a fagyasztó gép, a gázkazán és a tartály, míg minden más a sátoron belül, így az öltőzők is. A jégpálya mérete 60x30 méter lesz így megfelel a nemzetközi szabványoknak.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia