Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Az Október Kupán szerepelnek a legfiatalabbak
2018-10-12
 

A két legkisebb korosztály számára rendeznek tornát a hétvégén. A régió különböző részein, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia alközpontjaiban nevelődő U8-as és U10-es gyerekek szombaton és vasárnap találkoznak a Felcsíki Műjégpályán, hogy összemérjék tudásukat és játsszanak egy jót.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia időről időre olyan tornákat szervez a legfiatalabb sportolói számára, amelyek során az egyes alközpontokban tanulók egy térbe kerülhetnek, tapasztalatot cserélhetnek, közösen mozoghatnak. Az ilyen alkalmak célja, hogy a különböző településeken élő jégkorongozók új helyzetben találkozva úgy barátkozzanak meg a versenyek hangulatával, hogy közben a játék örömére, saját fejlődésükre is koncentráljanak, ne csupán az elért eredményekre.

A mostani turné rendezője Alcsík. Az ott hokizó gyerekek mellett jelen lesznek Székelyudvarhely, Marosvásárhely, Felcsík, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós hasonló korú sportolói is.

Az U8-as torna szombaton 9 órakor kezdődik 11 csapat részvételével. Ebben a korosztályban a mérkőzések párhuzamosan két csoportban keresztpályán, a jég két szélső harmadában zajlanak. A 18 perces játékidő alatt percenként sorcserét kell végrehajtania mindkét csapatnak.

A vasárnap 11 órakor induló, tíz év alattiak számára meghirdetett bajnokságra 14 csapat jelentkezett. Ők hasonló feltételek mellett 3 perccel hosszabb, szintén futó órával mért találkozókon mérkőznek meg egymással.

A torna céljaival, a csapatok életkori sajátosságaival, valamint az utánpótlás-nevelésünk elveivel összhangban a hétvége során a mérkőzések pontszámítás, a bajnokság pedig formális győztesek nélkül fog lezajlani. Ez a fajta lebonyolítás segít, hogy a gyerekek ne csak technikailag tudjanak fejlődni, de a sport alapértékeit is minél jobban elsajátítsák.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia