Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Székelyföldre látogat az MJSZ
2018-11-21
 

A következő napokban a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál vendégeskednek a Magyar Jégkorong Szövetség képviselői. A találkozóra már harmadik alkalommal kerül sor, ugyanis amióta elkezdődött Székelyföldön a jégkorongmozgalom megújítása, minden évben felkeresnek bennünket, hogy az elmúlt időszak fejlesztéseit, szakmai tevékenységeit közösen tekintsük át, és egyeztessünk a következő lépésekről.

Az MJSZ küldöttségének háromnapos ittléte egy folyamatosan bővülő együttműködés fontos állomása, hiszen a Székelyföldi Jégkorong Akadémia arra törekszik, hogy a magyarországi szakszövetség támogatásával olyan képzési programot kínáljon a helyi gyerekeknek, amelynek színvonala felér a leghatékonyabb anyaországi műhelyekéhez.

A legutóbbi hasonló látogatás alkalmával az infrastrukturális fejlesztések számbavételén túl fontos kérdésekben sikerült egyezségre jutnia a két félnek. Az egy évvel ezelőtt aláírt szándéknyilatkozatban olyan feltételeket rögzítettek, amelyek a székelyföldi jégkorong legégetőbb problémáira kínálnak megoldást. A megegyezés értelmében a helyi játékosokat és szakembereket úgy kapcsolják be a magyar hoki vérkeringésébe, hogy közben szülőföldjükön jégkorongozhatnak.

Az SZJA meghívását elfogadva, a Magyar Jégkorong Szövetség képviseletében Dr. Such György elnök, Sipos Levente főtitkár, Kovács Zoltán szakmai alelnök, Gebei Péter, a játékvezetők fejlesztéséért és ellenőrzéséért felelős vezető és Misovitz Tibor elnökségi tag látogat el Székelyföldre.

A háromnapos szakmai programok keretében a küldöttség megtekinti a gyergyószentmiklósi és a székelyudvarhelyi alközpontok fejlesztéseit, illetve a Felcsíki Műjégpálya szomszédságában épült orvosi és metodikai központot. Az együttműködés, valamint a mostani egyeztetések részleteiről csütörtökön 16 órától Székelyudvarhelyen, pénteken 11.30-tól Csíkkarcfalván sajtótájékoztató keretében számolnak be a Magyar Jégkorong Szövetség és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia képviselői.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia