Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Egy élmény volt a gyerekeknek
2017-05-29
 

Két hétvége alatt rendezte meg belső háziversenyét a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, amely egy Akademi-kupával díjazott megmérettetést szervezett. A lényeg azon volt, hogy az akadémia alközpontjaiból érkező gyerekek vegyes csapatokban mérték össze tudásukat a 2002-es korosztálytól egészen a 2010-esekig.

A tapasztaltakról kérdeztük az edzőket.

Ugron Endre, Sepsiszentgyörgy
– Nehezen indult el részünkről a folyamat, ám végül elértük a célt és a gyerekek nagyon jól érezték magukat a tornán. Remek hangulat alakult ki és a tapasztaltakból kiindulva remélem, hogy lesz ennek folytatása, és akár többszöri alkalommal. Hasznos volt a részünkről, hiszen a gyerekek megszokhatják, hogy függetlenedjenek és szabadon játsszanak. Teljes mértékben pozitívnak értékelem.

Bán-Széll István, Székelyudvarhely
– Egy élmény volt a gyerekek számára, hogy vegyes csapatokban játszhattak. Fel tudtuk mérni, hogy hol állnak a gyerekek a többiekhez képest úgy korcsolyázásban, mint a játék többi elemében. Az volt a tapasztalatom, hogy ilyen szempontból nem volt olyan nagy a különbség. Edzőként is jó tapasztalat volt, akárcsak a játékosoknak.

Antal Előd, Felcsík
– A gyerekek zöme már rég nem volt jégen, de ez az elmúlt hétvégéken nem látszott meg. Egy remek előrehozott gyermeknapi ajándékként is fel lehet fogni az Akademi-kupát, hiszen a gyerekeknek egy élmény volt, hogy nem a megszokott összeállításokban kellett jégre lépniük. Megtapasztalhatták, hogy milyen ez, milyen részben idegenekkel együtt játszani. Az edzők pedig megtapasztalhatták, hogy milyen más gyerekeket irányítani és foglalkozni velük.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia