Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Antal István: Bárkit képesek vagyunk legyőzni!
2018-11-13
 

Egy hónapos szünet után ismét Magyarországon játszik mérkőzéseket a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16-os és U15-ös csapata. A két együttes ugyan eltérő értékcsoportokban szerepel az U16-os bajnokságban, mégis hasonlóan kiélezett küzdelemre és magas színvonalon játszó ellenfelekre kell számítania a folytatásban.

Az U16-os magyar pontvadászat A bajnokságában szereplő SZJA 2003-ISK Csíkszereda gárdája már az előző kiszállás alkalmával is megtapasztalhatta, hogy mennyire kiegyenlítettek az erőviszonyok a csoportjában. A szeptember elején lejátszott öt mérkőzésből három alkalommal egyetlen gól döntött.

A múltkori kiszálláson az igazán szoros találkozók mindig az ellenfelek javára dőltek el. Az SZJA-s fiúk ugyan tökéletesen fel tudták venni a versenyt az A csoport legerősebb csapataival is, azonban a rossz helyzetkihasználás és emberelőnyös játék miatt értékes pontokat veszítettek. Ennek megfelelően az edzéseken a kapu előtti szituációkra, a lövési hatékonyság növelésére fektették a hangsúlyt az elmúlt hónapban.

A következő napokban a Miskolc, a Pesterzsébet, a Vasas, az Újpest, valamint az Ifj. Ocskay Gábor JA látja vendégül az U16-osokat. Közülük valamilyen formában már minden csapat ismerős, ugyanis a Pesterzsébettel és a Vasassal, akikkel az előző kiszállás során nem találkoztak, a kvalifikációs tornán kerültek szembe. A csapatot irányító Antal István az erőviszonyok fényében bizakodóan tekintett előre.

„Én úgy látom, hogy bárkit képesek vagyunk legyőzni, ugyanakkor bárkitől ki is tudunk kapni, hiszen a legutóbbi mérkőzéseken is nüanszok döntöttek. A mostani kiszállásra kitűzött céljaink pontokban nem mérhetőek. A közvetlen ellenfeleinkre kell koncentrálnunk, a Pesterzsébetre, a Vasasra, a Győrre. Ha őket le tudjuk győzni, akkor bejuthatunk a rájátszásba. A többiektől meg kell próbálnunk extra pontokat gyűjteni” – összegezte elvárásait a vezetőedző.

Nehéz mérkőzések várnak az SZJA 2004 játékosaira is, akik ugyanannak a korosztálynak a B bajnokságában, a keleti csoportban szerepelnek. Az előző kiutazás alkalmával két győzelmet is sikerült begyűjteni. Ezúttal a Debrecen, a Jászberény, az Újpest B és a MAC Budapest B vár rájuk.

A debrecenieket a selejtezőben, a Jászberényt az alapszakasz során már egyszer sikerült legyőzni, az utóbbi két ellenfél azonban teljesen kiszámíthatatlan, mivel nem lehet előre látni, hogy az A csapatukból hány idősebb játékos fog lehetőséghez jutni. Mint Antal Előd vezetőedzőtől megtudtuk, emiatt az egy hónappal ezelőtti MAC Budapesttel megvívott párharc sem irányadó a felkészülés szempontjából.

„Készülhetnénk most arra a csapatra, akivel a múltkor játszottunk, amelyikben 5-6 idősebb, 2003-as játékos is szerepelt, akik a különbséget jelentették, de lehet, hogy ezúttal nem küldik őket, és akkor egy lényegesen könnyebb meccsre számíthatunk” – tekintett előre Antal.

A legutóbbi magyar bajnoki meccsek óta eltelt időszakban az SZJA 2004 közös edzésein igyekeztek bővíteni a csapat stratégiai fegyvertárát. A heti egy közös edzésen inkább a csapattaktikára helyezték a hangsúlyt, különös figyelmet szentelve az emberelőnyös és emberhátrányos szituációkra.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia