Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Újraindul a Márton Áron Tehetséggondozó Központ
2021-08-24
 

A 2021-2022-es tanévben ismét várja a diákok jelentkezését a csíkszeredai székhelyű Márton Áron Tehetséggondozó Központ (MÁTK). A jelentkezésre augusztus folyamán lesz lehetőség, szeptemberben pedig már el is foglalhatják a helyüket a felvételt nyert fiatalok.

 

2016 szeptemberében nyitotta meg kapuit a Márton Áron Tehetséggondozó Központ Csíkszeredában, amely az FK Csíkszereda és a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány összefogása révén szolgálja a térségben élőket.

Az intézmény az utóbbi tanévek során a tehetséges, kiemelkedő tanulmányi eredményekkel, kivételes művészeti hajlamokkal, illetve sporteredményekkel rendelkező diákok elitképzésének fontos helyszínévé vált. A lakhatás megteremtése mellett a fiatalok az állami oktatást kiegészítő képzésben, valamint ösztöndíjakban részesülnek.

A központ a tanév közeledtével ismét felvételit hirdet. A jelentkezőknek egy motivációs levelet kell küldeniük a martonarontk2021@gmail.com címre.

A motivációs levélnek tartalmaznia kell a következőket:

  • Miért szeretnél a MÁTK kollégiumában lakni?
  • Melyik középiskolában folytatod tanulmányaidat? Mennyi a bejutási átlagod? Milyen tanulmányi eredményt értél el az előző tanévben?
  • Hol jártál eddig iskolába?
  • Milyen kulturális és sporttevékenységeken veszel/vettél részt? Hol vagy leigazolt sportoló, közművelődési, művészeti csoport tagja stb.?
  • Milyen vetélkedőkön, versenyeken vettél részt?
  • Melyek a kedvenc elfoglaltságaid?
  • Elérhetőségek: e-mail cím, telefonszám stb.

Jeletkezési határidő: 2021. augusztus 31.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett kockázatcsökkentő intézkedések hatályának megszűnéséig a beköltözőknek tudomásul kell venniük a következő feltételeket:

  • A MÁTK  COVID-19  megelőzésére vonatkozó szabályait  maradéktalanul be kell tartania mindenkinek (maszkviselés, kézmosás, fertőtlenítés, közös terek megfelelő használata: folyósó, könyvtár, étkezde, be- és kilépés stb.).
  • Minden diáknak COVID-19 elleni védőoltással kell rendelkeznie.

A 2021-22-es tanévben a MÁTK a tanulmányi szerződésekben foglaltak alapján fog működni.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia