Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Ötödik hely Norvégiában
2017-04-30
 

Letudta minden mérkőzését a Székely válogatott a norvégiai Skienben megrendezett U16-os Telemark Trophyn. A Székely válogatott sorrendben a házigazda Skien Hockey/NHA-val, a német Rosenheim Starbullsal, illetve két finn alakulattal az Espoo Bluesal és a TPS Turkuval mérte össze erejét.

Az öt résztvevő pénteken és szombaton játszott egy körmérkőzést, amely végén a Székely válogatott nem tudott pontot hozni. Az első harmad rendre döntetlennel ért véget, majd a második felvonás úszott el. Az úgynevezett csoportkört követően az első három helyezett bejutott az elődöntőbe, míg a negyedik és az ötödik játszott egy selejtező meccset a legjobb négy közé kerülésért. Itt a Székely válogatott újfent összekerült a házigazda csapattal. A forgatókönyv pedig hasonló volt a korábbi meccsekhez. Az első harmad egyenlőjét követően a második harmad hozta meg a döntést a norvég csapat javára.

Ennek fényében a Székely válogatott az ötödik helyen zárt, de remek tapasztalatokat szerzett, hiszen rendre olyan ellenfelekkel mérhette össze erejét, akiknek nemzeti csapatai – minden korosztályban – a világelithez tartozik.

A tornával kapcsolatos érdekesség, hogy a második napot követően, egy All Star gálamérkőzést rendeztek. Itt az All Star Home és az All Star Away csapatai mérték össze tudásukat. Az „idegenből érkezők” alakulatában négy székelyföldi játékos is helyet kapott, míg a "hazaiakba"három. Előbbiben Demeter Arnold, Kristó Csongor, Kovács Péter, illetve Antal László révén. Sőt Kristó gólt is szerzett a gálamérkőzésen. A "hazai" All Star csapatban Csíszer Ádám, Silló Huba, illetve Benedek Gergő kapott helyet.

Csoportkör

Székely válogatott – Skien Hockey/NHA 1–4 (1–1, 0–2, 0–1)
Gólszerző: Silló Huba.

Székely válogatott – Rosenheim Starbulls 1–7 (1–1, 0–3, 0–3)
Gólszerző: Antal Ervin.

Székely válogatott – Espoo Blues 1–5 (0–2, 0–2, 1–1)
Gólszerző: György Szilárd.

Székely válogatott – TPS Turku 0–3 (0–0, 0–3, 0–0)

Selejtező

Székely válogatott – Skien Hockey/NHA 0–3 (0–0, 0–2, 0–1).

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia