Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Gratulálok a fiúknak és a magyar válogatottnak
2018-05-01
 

Két nap alatt három-három alkalommal mérhették össze erejüket Székelyföld és Magyarország U15-ös, illetve U16-os válogatottjai. Míg az első napon két-két alkalommal feszültek egymásnak a felek, addig a Csíkszeredában sorra került „Székely hoki majális” második napján már csak egy-egy meccs jutott mindenkinek.

Az U15-ös válogatottak csatája egyáltalán nem kezdődött úgy miként befejeződött. A két csapat ugyanis egy nagyon kemény első harmadot produkált, amelyen egyenlő erők küzdelme zajlott a jégen, gólnélküli döntetlennel. A második felvonástól kezdődően viszont valami megtört a székely válogatott játékában és ezt maximálisan kihasználta a magyar válogatott és magabiztos 11–1-es sikert könyvelhetett el.

Az U16-osok összecsapásán nemcsak az első húsz, hanem az egész mérkőzés ádáz küzdelmet hozott. A magyar válogatott szerzett vezetést, majd ezt a harmadik harmadban lenullázta a székely válogatott, hogy a hajrához közeledve végül a „vendégek” behúzzák a győzelmet.

Az viszont biztos, hogy a fiatalok a két nap alatt, az eredményeken és a meccseken túl, pazar élményekkel gazdagodhattak, hiszen székely válogatott mezben, nem minden nap adatik meg a lehetőség jégre lépni.

U15-ös korosztály

Székelyföld – Magyarország 1–11 (0–0, 1–5, 0–6)
Gólszerzők: Bács Andor, illetve Károly Róbert 4, Bartók András, Hadobás Zétény 2-2, Lászlóffy Botond, Ádám Zsolt, Matusek Gergely 1-1.

Antal István, Székelyföld: – A mai nap viszonylag jól indult. Viszont csak húsz percet jégkorongoztunk a hatvanból. Az első harmad után úgy gondoltuk jól megy a játék, fog ez így működni, de ha nem vagy hajlandó dolgozni tovább, akkor nem megy az úgy tovább. Kaptunk néhány gyors gólt és fel is adtuk fejben hamar. Reméltem karaktert tudunk mutatni, de sajnos nem igazán jött ez össze, sajnálatos, hogy a srácok ilyen könnyedén odaajándékozták a gólokat. Az is hozzátartozik, hogy egy adott pillanatban minden lövés gólt ért. Ez is hozzá tartozik a jégkoronghoz.

Horváth András, Magyarország: – Beszéltünk már róla, hogy a korábbi meccseken is szinte végig sikerült dominálnunk, de úgy-e tudjuk, hogy ez nem mindig elég. Hatvan percen keresztül kell koncentrálni. Az első meccsen több olyan hibát elkövettünk, amelyet megtorolt az ellenfél. Igazából a második meccstől tudtunk javulni és megértettük, hogy mit kell tenni a támadó harmadban azért, hogy sikerüljön feltörni a védelmet és egyre eredményesebbek lettünk ebből kifolyólag.

U16-os korosztály

Székelyföld – Magyarország 1–2 (0–1, 0–0, 1–1)
Gólszerzők: Salamon Ervin, illetve Kovács Kolos, Mattyasovszky Gergely.

Antal Előd, Székelyföld: – A mainak egy kicsit jégkorong meccsnek beillő jellege volt, amelyet az eredmény is mutat. Közel egyenlő erőket képviselő csapatokat lehetett ma is látni, amelyen viszont nekünk a góllövés nem ment. A játékelemek javultak, gyorsabb volt a játék. Az én szemszögemből a legfontosabb, hogy a játékosok egy nagyon pozitív élménnyel zárhatták a szezont. Az egész idény során befektetett komoly munkájuknak a megkoronázása volt ez a három meccs. Gratulálok a fiúknak és a magyar válogatottnak is!

Svasznek Bence, Magyarország: – Összeszedettebbek voltunk és végig koncentráltunk a találkozó folyamán. Már az első meccsen felhívtuk a srácok figyelmét erre a kiállós hokira, hogy mindig megpróbálnak kiugrani szólóba, hogy figyeljenek maguk mögé, mert nagyon gyorsak ezek a védekezésből támadásba való átmenetelek. Ezt ma maradéktalanul meg tudtuk oldani és minden játékosunk jól teljesített. Igazi csapatgyőzelem volt ez a mai, így győzelemmel zártuk a szezon utolsó meccsét.

Fotó: Halmágyi Zsolt

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia