Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Idén is nemes ügyért játszik a Sapientia U23
2021-08-25
 

Az előző idényben versenyzett először tematikus mezben a Sapientia U23. Akkor fenyőfák megjelenítésével az élő környezetünk iránti felelősségre igyekeztünk felhívni a figyelmet. Mivel hagyományt szeretnénk teremteni, idén is különleges szereléssel vágunk neki a szezonnak. Ezúttal a gyerekek bántalmazása ellen állnak ki mérkőzésről mérkőzésre az egyetemista fiúk.


Belátva azt, hogy a profi sportban a játékosok meze mára reklámfelületté vált, egy évvel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy a Sapientia U23 szerelésén ezentúl valamilyen fontos ügyet jelenítünk meg, „reklámozunk”.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia küldetésének alapja, hogy a sportképzés és a tömegsport mellett a társadalmi szerepvállalásra is hangsúlyt fektet. Ezért szervezünk jótékonysági akciókat, ezért igyekszünk magas színvonalú ellátást biztosítani a térségben élők számára az orvosi és metodikai központunkban. Ugyanez az oka annak is, hogy idén a gyerekek bántalmazása elleni küzdelmet jelképezi az egyetemista csapat szerelése.

Az SZJA égisze alatt mintegy 1200 gyerek jégkorongozik, 6-7000 kisiskolás tanul korcsolyázni. Képzésünk egyik alapelve a gyerekközpontúság, amely annyit tesz, hogy az intézményben igyekszünk mindent alárendelni a gyerekek érdekeinek. A kis sportolókkal úgy dolgozunk, hogy életkori sajátosságaikat, hajlamaikat figyelembe véve segítsük őket legjobb önmagukká válni. Ugyanakkor fellépünk a durvasággal, verbális vagy fizikai bántalmazással szemben, és elítéljük azt.

Tisztában vagyunk, hogy a gyerekek iskolai, családon belüli, illetve edzésen történő bántalmazása tabutémát képez. Éppen ezért felelősségünknek érezzük, hogy a rendelkezésünkre álló eszközöket kihasználva beemeljük a közbeszédbe, és felhívjuk a figyelmet, hogy csak akkor tudunk mentálisan és fizikálisan egészséges generációkat nevelni, hogyha a gyerekek sajátos igényeit figyelembe vesszük, és felhagyunk a bántalmazás minden formájával.

A Sapientia U23 mezén megjelenő illusztrációk harmonikus emberi kapcsolatokat, felnőtt-gyerek viszonyokat ábrázolnak. Abban bízunk, hogy a szezon során a csapat mezével való találkozás, mindig arra fog emlékeztetni, hogy a nevelésnek csak olyan formáit gyakorolhatjuk és fogadhatjuk el, amelyek nélkülözik az agressziót, amelyek a gyerekek testi-lelki fejlődését szolgálják.

Az új mezben legközelebb a péntektől vasárnapig tartó Székelyföld Kupán szerepel majd az egyetemista csapat a Felcsíki Műjégpályán.

A hazai mez:

 A vendég mez:

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia