Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Kórházakat támogat a Székelyföldi Jégkorong Akadémia
2020-05-01
 

Az utóbbi hónapokban kialakult vírushelyzet egészen új kihívások elé állít minden közösséget. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia számára kiemelten fontos a társadalmi szerepvállalás, ezért a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház rendelkezésére bocsátotta azokat a konténereket, amelyek később a marosvásárhelyi sátortetős műjégpálya öltözői lesznek.

Befejeződtek az összeszerelési munkálatok, így ma a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház használatba is vette azokat a helyiségeket, amelyeket a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány ajánlott fel az egészségügyi intézménynek.

A közel 300 000 lej értékű konténereket, amelyek később a marosvásárhelyi kishokisok öltözői lesznek, két helyszínen állítottuk fel. Egy hat modulból álló blokkot a sürgősségi épületénél szereltünk össze, egy ugyanilyent pedig a Mikó-vár szomszédságában, a szemészet épületénél. Ezeket raktárként, védőfelszerelések és gyógyszerek tárolására hasznosítják majd. Az utóbbi helyszínen ezen kívül egy külön helyiséget öltözőként is tudnak használni azok az egészségügyi dolgozók, akik igazoltan koronavírusos, vagy koronavírus-gyanús eseteket kezelnek. A konténerek várhatóan szeptemberig maradnak Csíkszeredában, ezután átkerülnek Székelyföld legújabb ballonpályájára.

Dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere az átadás alkalmával köszönetét fejezte ki az alapítványnak, és hangsúlyozta, hogy gyakorlati szempontból mekkora segítség ez a kórház számára. „A járványra való felkészülés véget nem érő folyamat, mert soha nem mondhatjuk azt, hogy százszázalékosan fel vagyunk készülve, mindenünk van. Ezért fontos számunkra, hogy a gyógyszertárunk, a raktárunk tele legyen védőfelszereléssel, megfelelő gyógyszerekkel, mert ebben az esetben nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat. A most kapott konténerek civilizált körülményeket biztosítanak ezeknek az eszközöknek a raktározására” – nyilatkozta Konrád.

Tánczos Barna, a Mens Sana Alapítvány elnöke a többéves együttműködésről és a kölcsönös segítségnyújtásról beszélt, hiszen a csíkkarcfalvi orvosi és metodikai központ elindításában rengeteg támogatást nyújtott a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház csapata. Mint mondta, nagy öröm, hogy amikor a másik félnek van szüksége segítségre, akkor az alapítvány is hozzá tud járulni a munkához a megfelelő infrastrukturális elemek biztosításával.

„Örülök, hogy amikor kellett, épp készen állt egy ilyen konténerkomplexum, és ezeket el tudtuk helyezni több ponton a csíkszeredai kórház területén. Bízom benne, hogy ennek a válságos időszaknak mihamarabb vége lesz, és visszatér minden a rendes kerékvágásba, ezek a konténerek pedig rendeltetésük szerint a marosvásárhelyi központba kerülnek, és öltözőként fogják használni az ottani jégkorongozó gyerekek” – tekintett előre Tánczos.

Nagy Attila, az SZJA ügyvezető igazgatója az általa vezetett intézmény küldetését emelte ki a mostani felajánlás kapcsán. „A Székelyföldi Jégkorong Akadémia tevékenysége sohasem korlátozódott csupán a sportra, ugyanilyen fontos a felelős társadalmi szerepvállalás is. Ezért arra törekszünk, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel ott segítsünk, ahol éppen szükség van erre” – foglalta össze az igazgató.

Az eseményről készült videó ITT tekinthető meg.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia