Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Tapasztalatszerzésnek kiváló
2018-01-22
 

Nemzetközi U10-es tornát szervezett a MAC Budapest MAC-Hídépítő Kupa néven, amelyen három székelyföldi alakulat az ISK Csíkszereda, a Felcsík SK, illetve az ISK Gyergyószentmiklós is részt vett. A tornán egyébként tizenegy klub tizennégy alakulat vett részt, két hetes csoportba osztva.

Az ISK Gyergyószentmiklós csoportjában egy győzelmet, két döntetlent, illetve három vereséget könyvelhetett el, így végül az ötödik helyen zárt. A másik ágon az ISK Csíkszereda mind a hat összecsapását elveszítette, ellenben a Felcsík SK-val, amely három győzelem mellett, három vereséget könyvelhetett el és szintén csoportja ötödik helyén zárt.

Az ISK Csíkszereda a 13-14. helyért játszott a Gepárdokkal, akiktől 5–0-s vereséget szenvedtek, míg az ISK Gyergyószentmiklós és a Felcsík SK a 9-12. helyért küzdött meg. Mindkét székelyföldi alakulat sikerrel vette az első kört, így egymás ellen dönthették el, hogy kié lesz a kilencedik pozíció, amelynek végül a felcsíkiak örvendhettek.

Eredmények

A csoport, az ISK Gyergyószentmiklós eredményei: ISK Gyergyószentmiklós – MAC Budapest A 4–4, ISK Gyergyószentmiklós – MAC Budapest B 4–8, ISK Gyergyószentmiklós – HK Slavija A 7–14, ISK Gyergyószentmiklós – Gepárdok 5–7, ISK Gyergyószentmiklós – KMH 4–4, ISK Gyergyószentmiklós – EHC Lions 8–3.

B csoport, az ISK Csíkszereda eredményei: ISK Csíkszereda – MAC Budapest C 2–3, ISK Csíkszereda – ifj. Ocskay Gábor JA 0–11, ISK Csíkszereda – HK Slavija B 2–8, ISK Csíkszereda – Be the Best 1–10, ISK Csíkszereda – Felcsík SK 2–14, ISK Csíkszereda – KSI 4–8.

B csoport, a Felcsík SK eredményei: Felcsík SK – MAC Budapest C 12–0, Felcsík SK – ifj. Ocskay Gábor JA 3–8, Felcsík SK – KSI 7–8, Felcsík SK – HK Slavija B 2–4, Felcsík SK – ISK Csíkszereda 14–2, Felcsík SK – Be the Best 7–6.

A helyezésekért: a 13-14. helyért: Gepárdok – ISK Csíkszereda 5–0; a 9-12. helyért: ISK Gyergyószentmiklós – MAC Budapest C 8–3, EHC Lions – Felcsík SK 1–5; a 9-10. helyért: ISK Gyergyószentmiklós – Felcsík SK 5–8.

Így látták az edzők

Sprencz István, ISK Csíkszereda: – Remek torna volt, amely rávilágított arra, hogy miben kell előrelépjünk, hiszen elég nagy a lemaradásunk. Csapatunk eleve hátrányból indult, hiszen közel fele a gyerekeknek, alig egy éve jégkorongozik, továbbá sok edzőcsere volt az elmúlt években. Korcsolyázásban, illetve erőnlétbe sokat kell fejlődjünk és azon fogunk dolgozni, hogy az olló szűküljön az elkövetkezendő időben.

Geréd András, Felcsík SK: – A tavalyinál sokkal sínvonalasabb torna volt és ezt nemcsak a szervezésre, hanem a csapatok erősségére is értem. Nehéz csoportba kerültünk és amikor olyan csapatokkal játszottunk, akik nálunk jobbak, akkor a srácok nem igazán tartották be a taktikai utasításokat, illetve egyéni hibákat követtek el. Mindezek ellenére elégedett vagyok a látottakkal, sokat tanultak a gyerekek a torna alatt.

Daradics Csaba, ISK Gyergyószentmiklós: – Egy nagyon erős turné volt, remek szervezéssel megoldva. Elég csak arra gondolni, hogy minden csapat kísérőt kapott, aki minden felmerülő problémában igyekezett segíteni. A játékra rátérve elmondhatom, hogy voltak jó, illetve kevésbé jó meccseink. Összességében azon kell javítanunk az elkövetkezendőkben, hogy játékunkat állandósítsuk, minél kevesebb legyen hullámvölgy, továbbá erőnlétben kell fejlődjünk.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia