Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Eseménydús Csíkszeredai Városnapok
2017-08-06
 

Zsúfolt, fordulatos és egyben eseménydús napokon van túl a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, ami a Csíkszeredai Városnapokat illeti.

Az első nap – csütörtök – ugyan még „csak” a Tosca vendéglő, illetve a színház közti tér belakásáról szólt, ahová az akadémia felhúzhatta az „AkademiFalut”. A mottó pedig nem volt más, mint „Korcsolyával születtem”.

Ez is igyekezett jelképezni, hogy aki oda betér, az hokis közegbe néz be a nagy hőség ellenére. Hogy ilyen időben, „szárazon” is lehet erről beszélni az annak is volt köszönhető, hogy ki volt alakítva egy kisebb floorball pálya, továbbá lehetett gyakorolni a kapura lövést, korongvárat lehetett építeni, vagy épp asztali hokizni, de aki esetleg PlayStation-ra vágyott az azt is megkaphatta. Mindezen lehetőségekkel természetesen a gyerekek éltek is és nagyon sokan kipróbálták magukat. Sokan reméljük értékes élményekkel lettek gazdagabbak.És miközben a gyerekek élvezhették a különböző játékokat, addig a felnőtteknek is volt program. Két nap is előadás volt méghozzá sportpszichológusok látogattak el a „faluba”. Lauter Adrienn (Magyar Jégkorong Szövetség) a „Siker és a kudarc kezelése”, illetve a „Motiváció” című előadásaiból sok érdekesség volt leszűrhető, mint ahogyan Karikás Emőke (Csíkszeredai Sportklub) gyakorlatias előadásából is. Csak nyerni, illetve okulni lehetett ezekből.Az idei városnapok rendezvényei közül nem maradt el a Csíkszeredai Sportklub felnőtt csapatának hivatalos bemutatója sem, amely ezúttal az „AkademiFaluban” kapott helyet. Az eseményre megtelt a tér, sokan voltak kíváncsiak a „kék-fehérekre” fenntartva a reményt és a hitet aziránt, hogy van jövője ezen sportágnak a továbbiakban is.A záróakkord az utolsó napra jutott, amikor a program végén tombolahúzásra került sor. Ezen az akción azok vehettek részt, akik minden játékon végigmentek. Nyertes is került:Zárásként pedig egy villámértékelőt kértünk Antal István mentoredzőtől:

– Így melegébe sikeresnek értékelem a négynapi akciót. Több mint 150 Székelyföldi Jégkorong Akadémiás pólót osztottunk ki a gyerekek között, továbbá 80 gyerek csinálta végig mind a négy játékot, akik közül a tombolán kihúztuk a nyertest. A lényeg az, hogy itt voltunk, jelen voltunk és rengeteg gyermeket sikerült megmozgatnunk. A toborzó akcióink sora ezennel azonban még nem értek véget.

További fotókat itt lehet nézni az eseményről: csütörtök, péntek, szombat és vasárnap.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia