Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Világversenyen a magyar válogatott mezében
2019-02-03
 

 

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia központjaiban készülő játékosok egyre közelebb kerültek ahhoz, hogy hivatalos mérkőzésen is magukra öltsék a magyar címeres mezt. Az U15-ös korosztályban harmadik alkalommal kerül sor olyan edzőtáborra, amelyre meghívót kaptak székelyföldi sportolók is. Az első két edzőtábor alkalmával több sportoló is kipróbálhatta magát, most azonban már szűkebb keret vesz részt az összetartáson, ugyanis közeledik egy nemzetközi megmérettetés.

Az U14-es korosztályhoz hasonlóan az U15-ösök között is egyre intenzívebb és szervezettebb munka folyik annak érdekében, hogy a Kárpát-medence különböző pontjain játszó jégkorongozók azonos játékfelfogást, filozófiát sajátíthassanak el, amely a későbbiekben a nemzeti csapat számára iránymutató tudlenni. A kisebbek között több játékos kipróbálására volt lehetőségük a válogatott szakembereinek, az U15-ös képességfejlesztő táborokba azonban már a klubcsapatok edzőinek javaslata alapján kaptak meghívót a jégkorongozók.

A két korábbi alkalomhoz képest most kevesebben lehetnek ott a február 4-6. között Óbudán megtartott felkészítőn, de Székelyföldről így is három játékos utazik. Minden poszton bizonyíthat egy székely hokista, hiszen a négy kapus között helyet kapott Bíró Nándor, a védők névsorában György Róbert, a csatárokéban pedig Antal Csongor neveszerepel.

A tábor szakmai programja hétfőn és kedden zajlik majd. Ezeken a napokon nagyon szoros időbeosztás szerint készülnek a játékosok. A délelőttök folyamán a jégen gyakorolnak, ebéd után száraz edzésekre kerül sor, majd a nap zárásaként tantermi oktatáson vesznek részt a tehetségek.

Az U15-ös magyar válogatott edzőtáborozó kerete még igen népes, ezért nem jelenthető ki biztosan, hogy leszszékely játékos a rigai tornán a magyar válogatott keretében. Az azonban fontos, hogy a jégkorongozóink számára a következő napok azon túl, hogy értékes tudást nyújtanak, lehetőséget adnak arra is, hogy bebizonyítsák, helyük van a magyar nemzeti csapatban.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia