Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
8 meccset játszott 7 nap alatt U16-os csapatunk
2023-01-22
 

Nem mindennapi kiszállásról tért haza a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16-os együttese. Az elmúlt héten ugyanis Szlovákiában, illetve Magyarországon is bizonyítási lehetőséget kaptak Sille Tamás és Antal Norbert tanítványai. A különleges igénybevételre nagyszerűen reagáltak a játékosok, az utolsó találkozóra is maradt elég erejük, hogy elhozzanak egy pontot a bajnokság egyik legjobb csapatának otthonából.

Egy héttel ezelőtt a Bauer Elite Cupon kezdte külföldi túráját az SZJA U16, ahol szombaton a Kassa és a Nyitra ellen lépett jégre, vasárnap pedig a DVTK Jegesmedvékkel találkozott. Ezt követően a magyar bajnokság középszakaszában öt mérkőzés várt az együttesre sorrendben a Vasas, a Fehérvár, a Budapest Jégkorong Akadémia U15, a Budapest Jégkorong Akadémia U16 és az Újpest ellen.

A különlegesen zsúfolt program annak köszönhető, hogy a Román Jégkorong Szövetség 2022 decemberének legvégén írta ki az U16-os nemzeti bajnokságot. Ekkor az SZJA-s csapatok naptára már régen kész volt, és több magyarországi, illetve nemzetközi tornán túl voltak játékosaink. A későn kiírt bajnokság miatt nagyon zsúfolt a székelyföldi klubok programja. Az SZJA-s játékosok a hazai pontvadászatban nevelőegyesületük színeiben játszanak, így alkalmazkodni kellett a megkésett bajnoki menetrendhez.

Ennek eredményeként U16-osaink jó részének a kiutazás előtt és után is román bajnoki meccseket kellett játszania. Sőt, a túra programjába nem tudtunk szabadnapot sem beiktatni, hogy időben hazaérjenek a sportolók.

Sille Tamás vezetőedző elmondása szerint a játékosok jól bírták a nagy terhelést. Igyekeztek olyan napi rutint kialakítani, hogy kellő idő jusson a regenerálódásra.

A hétvégi szlovák meccseken kemény ellenfelekkel találkoztak. A Kassával szemben nagyon jól mutatott a csapat játéka, ott egyetlen gól döntött az ellenfél javára. Ugyanazon a napon a Nyitra ellen is helyt kellett állni. Az a meccs már kevésbé sikerült jól, ugyanis nem maradt elég erő a srácokban, hogy a rendkívül tapasztalt és jól képzett ellenféllel szemben igazán szoros eredményt érjenek el. A hétvége harmadik találkozóján aztán egy régi ismerős, a DVTK Jegesmedvék gárdája jött, amelyet hátrányból tudtak legyőzni.

Pihenőnap nélkül következett tehát ezután öt magyar bajnoki találkozó. Sille Tamás elmondása szerint azért mentek, hogy felmérjék magukat, a játékosok egyénileg is érezzék, hogy hol tartanak a rájátszás előtt, eközben pedig minél jobb meccseken minél előnyösebb pozíciót harcoljanak ki a playoffra. A csoport végeredménye még nem ismert, de várhatóan a negyedik vagy ötödik helyről várja az SZJA az egyenes kieséses szakasz rajtját.

A vezetőedző a mérkőzéseken mutatott teljesítményről is részletesen beszélt.

„A legerősebb akadémiák közül a Fehérvár és a Budapest Jégkorong Akadémia U16 okozta a legnagyobb nehézséget. Hogyha minden egyes poszton nem vagyunk eléggé figyelmesek, eléggé összeszedettek, ők rögtön megbüntetik. A mostani meccseken nem is jött ki jól a lépés nekünk, úgyhogy győzni tudtak. Igaz, a BJA elleni utolsó harmadunk például már egészen jól nézett ki” – foglalta össze a két legnehezebb találkozót Sille.

„A Budapest Jégkorong Akadémia U15-ös csapata sem könnyű ellenfél, jól korcsolyáznak, mindig okozhatnak meglepetést. Velük szemben korán előnyre tettünk szert, és ez meglátszott a későbbi teljesítményünkön, ugyanis kicsit mintha öntudatlanul is elkezdtek volna tartalékolni a srácok a következő meccsekre. Ennek köszönhetően gólokat kaptunk, zárkózni tudott a BJA, de a győzelem nem volt veszélyben” – mondta a vezetőedző.

A Vasas és az Újpest ellen sem született döntés a rendes játékidőben. Előbbi csapattal az idei szezonban végig fej-fej mellett haladtunk, ami erre a meccsre is jellemző volt. 4-4-es rendes játékidő után büntetőkkel ők bizonyultak jobbnak.

„A szűk élmezőny szereplői közül talán az Újpest játéka fekszik nekünk leginkább, az ő játékstílusukkal szemben tudunk legjobban érvényesülni. Így volt ez most is. Annak ellenére, hogy a túra végén volt a csapat, keményen küzdött mindenki, a kapuból is megkaptuk a kellő támogatást, így sikerült egy kiegyenlített meccset lejátszanunk” – zárta a mérkőzések összefoglalását Sille Tamás

A következő kiszállás alkalmával már a negyeddöntős párharc következik az SZJA U16 számára.

Eredmények:

Bauer Elite Cup

Kassa - SZJA 1-0

Nyitra - SZJA 7-0

DVTK Jegesmedvék - SZJA 2-3

Csapatunk gólszerzői: Márton Tamás, Incze Béla és Mic Ádám.

Magyar bajnokság középszakasz

Vasas SC - SZJA U16 5-4 (büntetők után)

Csapatunk gólszerzői: Márton Tamás (2), Kertész Ákos és Málnai Zalán.

FEHA19 - SZJA U16 7-1

Csapatunk gólját Mic Ádám szerezte

Budapest Jégkorong Akadémia U15 - SZJA U16 4️-6️

Csapatunk gólszerzői: Török-Láday Gergő (2), Becze Máthé László, Mihály Aba, Ferenczi József és Incze Béla.

Budapest Jégkorong Akadémia U16 - SZJA U16 5-1

Csapatunk gólját Szekeres Róbert szerezte.

Újpesti Jégkorong Akadémia - Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16 2-1 (büntetők után)

Csapatunk gólját Márton Tamás szerezte.


Ne maradj le újdonságainkról! Iratkozz fel hírlevelünkre ITT!

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia