Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Sportlaborunkban kezdte felkészülését az FK Csíkszereda
2023-01-19
 

Bő egy hónappal az első tavaszi bajnoki mérkőzése előtt az FK Csíkszereda felnőtt csapata Karcfalvára érkezett, hogy minden játékosa teljesítménydiagnosztikai vizsgálaton essen át a Székelyföldi Jégkorong Akadémia sporttudományi laboratóriumában. A piros-fekete alakulat a szezon második felében igyekszik kiharcolni az élvonalba való feljutást. Az SZJA Sportlab eszközparkja és szakembergárdája az elmúlt napokban azon volt, hogy olyan információkkal lássa el az edzői stábot, amelyekre egy igazán eredményes téli felkészülést fel lehet építeni.

Az utóbbi időszakban egyre gyakrabban veszik igénybe az SZJA sporttudományi laboratóriumának szolgáltatásait a környéken élő hivatásos sportolók, klubok. Volt már nálunk például olimpikon gyorskorcsolyázó, nemzetközi rutinnal rendelkező kerékpáros, világbajnok teqballversenyző, Erste-Liga-győztes jégkorongozó, tehetséges biatlonozó, de Karcfalván indította felkészülését a hazai mezőnyt uraló Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata is.

Ez a felsorolás messze nem teljes, mégis jól érzékelteti, hogy az SZJA Sportlab egyre inkább be tudja teljesíteni a küldetését, amely szerint a jégkorong mellett minden sportág fejlődéséhez hozzá szeretne járulni a régióban. Éppen ezért nagy öröm volt, hogy az FK Csíkszereda felnőtt csapata is szükségesnek érezte az általunk elvégzett teljesítménydiagnosztikai vizsgálatot az együttes megfelelő tavaszi felkészülése érdekében.

Az elmúlt napokban egymást váltották a kiváló labdarúgók a laborban, ahol dr. Solyom Annamária és Szokolszky István vezette a tesztelést. A kapott eredményeket pedig később részletesen ki is értékelték a szakemberek.

A teljesítménydiagnosztikai vizsgálatok alkalmával egy sor olyan adatot gyűjtöttek össze munkatársaink, amelyekből kiolvasható, hogy a sportolók milyen edzettségi állapotban vannak, hogyan reagálnak a különböző fokú terhelésre, illetve meghatározták minden játékos egyéni pulzuszónáit. A labor szakemberei továbbá személyre szabottan javaslatokat fogalmaznak meg arra vonatkozóan, hogy miként lehet fejleszteni az alapállóképesség aktuális szintjét.

A teljesítményiagnosztikai vizsgálat után Csürös Attila, az FK Csíkszereda középpályása osztotta meg tapasztalatait, véleményét.

„Érdekes volt számomra a teszt, főleg mentálisan tett keményen próbára. Először voltam a létesítményben, nagyon jól fogadtak az emberek, tiszta környezet várt, nagyon profi és kedves szakemberekkel dolgoztunk, akik végig segítettek nekünk! Összességében úgy gondolom, szükség van ilyen létesítményekre, hogy mindenki jobban tudjon fejlődni a maga sportágában” – osztotta meg benyomásait Csürös, majd kitért arra is, hogy milyen szerepe van egy labdarúgó felkészülésében, fejlődésében a teljesítménydiagnosztikai vizsgálatoknak.

„Szerintem fontos és hasznos egy ilyen teszt elvégzése, mert az eredmények után megtudjuk, hogy milyen területen kell változtatni, milyen saját egyéni intenzitáson kell edzeni a fejlődéshez. A kiértékelő után kapunk egy képet arról, hogy milyen állapotban vagyunk és arról is, hogy miben kell változtatnunk, esetleg mennyit kell pluszban dolgoznunk ahhoz, hogy jobbak legyünk a pályán. Úgy gondolom, hogy a teszt segítségünkre lesz, és az edzések összeállítását is befolyásolni fogja. Bízom benne, hogy a felkészítő után látszik majd a fejlődés egyéni és csapatszinten is” – nyilatkozta a felmérés után Csürös Attila.

Bízunk benne, hogy az SZJA Sportlab szolgáltatásai segítségére lesznek az FK Csíkszeredának a téli felkészülése során, és hozzájárulnak ahhoz, hogy sikeresen alakuljon számára a szezon második része.


Az SZJA Sportlab szolgáltatásairól bővebben ITT olvashatsz.

Jelentkezés a sportlaborba

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia