Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Időben megismerkednek a magyar bajnoksággal
2018-11-02
 

Az U12-es magyar pontvadászatban is három csapatot indít a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, csakúgy, mint a tizennégy évesek között. Az A ligában szereplő együttes már korábban lehetőséget kapott a bizonyításra, mostantól a B bajnokság résztvevői is elkezdhetik bontogatni szárnyaikat egy kifejezetten új, de nagyon inspiráló közegben.

SZJA-Felcsík SK és SZJA-ISK Gyergyószentmiklós néven újabb két csapatunk indul a Magyar Jégkorong Szövetség által kiírt versenysorozatban. A B csoportban szereplő együttesek a következő időszakban hat-hat mérkőzést játszanak le, jellemzően két összecsapást naponta.

Mindkét csapat a különböző alközpontokban készülő gyerekekből épül fel, azonban nem kizárólag a nevükben is kiemelt intézményekből kerülnek ki a játékosok. Az SZJA Felcsík SK tagjai között vannak jó néhányan, akik ugyan más kerettel, de már belekóstoltak a magyar bajnokság atmoszférájába. A másik együttes jégkorongozói még nem rendelkeznek ehhez fogható tapasztalattal.

A bajnokságban és a 3x15 perces mérkőzéseken nincs eredményszámlálás. A lebonyolítás azt támogatja, hogy minél több gyerek jusson játéklehetőséghez, ne alakuljon ki már ebben a korban hierarchia az egyesületen belül. Ez a szemlélet pedig tökéletesen egybeesik a Székelyföldi Jégkorong Akadémia hitvallásával.

Az SZJA-Felcsík SK csapatát Molnár Szabolcs és Tamás Nándor vezeti. Az előbbi szakember a kiszállás előtti várakozásokról mesélve hasonló következtetésekre jutott.

„A legfontosabb elvárásom, hogy ezeken a meccseken látszódjon annak a gyakorlásnak, munkának az eredménye, amit a gyerekek az alközpontokban elvégeztek. Szeretném, ha megmutatkozna, hogy a hoki alapelemeivel kezdenek tisztában lenni. Számomra pedig az a legfontosabb, hogy mindenkit tudjak pályára küldeni, mindenkinek biztosítani tudjak elégséges jégidőt, hogy fejlődni tudjon” – tekintett előre Molnár.

Az SZJA-ISK Gyergyószentmiklóst Szennyes Hunorral közösen vezető Bán-Széll István a csapatszellemre, a közösség kohéziójára koncentrál a kiszállás során.

„Ennek az első kiszállásnak tulajdonképpen összerázó szerepe van. Az a fontos, hogy a gyerekek megismerjék egymást, barátságok alakuljanak, és ki tudjuk zökkenteni őket a komfortzónájukból az újszerű tapasztalatokkal. Hasznos lesz számukra másfajta közeget, másfajta körülményeket látni” – nyilatkozta a szakvezető.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia