Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Székely csapattal a soraiban rajtol az U18-as magyar bajnokság
2019-09-04
 

A napokban kezdi meg szereplését a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U18-as együttese a magyar bajnokság kvalifikációs körében. A következő 13 mérkőzésen dől el, hogy a három értékcsoport közül melyikben versenyezhet majd az alapszakasz során. A keret jelentős átalakuláson ment keresztül, ami esélyt adhat a tavaly elért hetedik helyezés javítására.

Az anyaországi pontvadászat első szakaszában minden résztvevő egy alkalommal találkozik az ellenfeleivel. Ezeknek a mérkőzéseknek az eredménye alapján rangsorolják a gárdákat. Várhatóan az első és a második legjobb ötös, valamint a sereghatjó négyes alkotja majd a három csoportot az alapszakaszra.

A Györgypál Tamás és Todor Krisztián által irányított társaság az egy évvel ezelőttihez képest sok ponton átalakult. Két kapus és öt mezőnyjátékos maradt az ISK Csíkszereda néven versenyző együttesből, hozzájuk csatlakoztak gyergyói és felcsíki játékosok, akik közül néhányan idén lesznek elsőévesek ebben a korosztályban.

A kvalifikáció során három kiszállás alatt látogatnak el minden ellenfélhez az SZJA-s hokisták. Az első kiutazás és vele együtt az első öt meccs már ezen a héten és jövő hét legelején sorra kerül. A mieink sorrendben a Dunaújvárosi Acélbikákkal, a Pesterzsébeti Hockey Clubbal, az Óbudai Hockey Academyvel, a Good Will Pharma Szegedi Vízmű csapatával és a Vasassal találkoznak.

Györgypál Tamás elmondása szerint az ellenfelek játékerejéről nem sok ismeretük van, hiszen az előző szezonhoz képest nagy átrendeződések történtek minden csapatnál. Ezzel együtt is úgy gondolja, hogy az SZJA-s gárda erejét tekintve esélyes a legjobb ötös elérésére.

Todor Krisztián kollégájához hasonlóan bizakodó a szezonrajt előtt.

„A csíkszeredaiakkal és felcsíkiakkal már a nyáron elkezdtük a munkát, mindenki nagyon jól dolgozott szárazon, nem lehetett az edzőknek panasza a munkamorálra. Augusztus elejétől vagyunk jégen, múlt héten csatlakoztak a gyergyói játékosok is hozzánk. Ebből a mixből kellett kiválogatni az utazó keretet, ami nagyon nehéz feladat volt. A srácok együtt készültek, edzésekkel és két mérkőzéssel. Volt még egy főpróbánk a Sapientia U23 ellen, ahol a mieink játékában rengeteg pozitívumot lehetett látni. Az eddigi tapasztalatok alapján azt mondhatom, ha taktikailag fegyelmezettek tudunk maradni, akkor bármelyik csapatot elkaphatjuk. A kvalifikáció során szeretnénk megfogni az első 5 hely egyikét” – nyilatkozta Todor Krisztián.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia