Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Hibátlan szereplés az U16-os magyar bajnokság középszakaszában
2020-12-14
 

Egészen kivételes eredménysorral tért haza anyaországi túrájáról az SZJA A csapata. Az elmúlt hét során a középszakaszban játszott le hat mérkőzést a gárda, és minden alkalommal már a rendes játékidő végén győztesen hagyta el a pályát. Az egyetlen százszázalékos együttesként vezetik csoportjukat. A SZJA B szintén a napokban tért haza miután 2 győzelmet és 4 vereséget könyvelhetett el.

Az SZJA A csapata már az U16-os magyar bajnokság alapszakaszában is figyelemreméltó teljesítményt nyújtott. Nagyon közel voltak hozzá, hogy elcsípjék a biztos rájátszást érő legerősebb hatost a középszakaszban. Végül a második csoportba kerültek, ahonnan szintén be lehet jutni a playoffba. Az eddig látottak alapján pedig van is esély erre, hiszen rangadókat is nyerve 18 ponttal az első helyen állnak hat mérkőzés után.

A Sille Tamás és Bács Lóránt vezette együttes a kilenctagú csoport majdnem minden tagjával találkozott a múlt héten. Csak Miskolccal és Zalaegerszeggel nem mérte össze az erejét eddig. A bajnokság ezen szakaszában még 10 meccs vár a mieinkre. Hogyha sikerül tartani a mostani formát, akkor joggal reménykedhetünk benne, hogy a rájátszásnak is lesz meghatározó székelyföldi szereplője.

A hazatérést követően Sille Tamás elégedetten nyilatkozott a csapat teljesítményéről, a tanítványai hozzáállásáról. Mint elmondta, a győzelmi sorozat egy különösen megterhelő időszakban született. Pihenőnap nélkül kellett hat meccset lejátszani, ezen kívül kora reggeltől minden játékos részt vett az online órákon, időt szánt a tanulásra.

„A mostani kiszállás tanulságos volt. Nem szeretném a sikeres szót használni, mert nem csak az eredmények számítanak. Persze, nagyon jó érzés, hogy mind a hat meccsen tudtunk nyerni. Kemény találkozók voltak, főleg a vége fele. A legnehezebb meccsek a túra második részére jutottak, itt már a fáradtsággal, a pihenőnap hiányával is meg kellett küzdeni. Ezzel együtt is meccsről meccsre jobbak voltunk, folyamatosan fejlődtünk. Megterhelő kiszállás volt, de végig fegyelmezettek maradtunk, megállták a helyüket a fiúk” – összegezte Sille Tamás.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia a pontvadászat kezdetén két együttest nevezett be. A főként elsőévesekből álló SZJA B a középszakasz harmadik csoportjában versenyez. Antal Zsolt és Fetés Norbert együttese ugyancsak hat mérkőzést játszott le az utóbbi napokban, ebből két alkalommal hagyták el győztesen a pályát, mindkétszer már a rendes játékidőben megszületett a döntés.

Antal Zsolt a kiszállás után pozitívan nyilatkozott. Elmondása szerint a mostani vereségek a fejlődési folyamat jelenlegi szakaszában természetesek. A fontos, hogy tanulni lehessen belőlük.

„A B csapat játékosai átlagban fiatalabbak, az életkoruk 13 és féltől 15 és fél évig terjed. Ez volt érezhető az első négy találkozón is, amelyeket elveszítettünk. Az ellenfelek fizikálisan erősebbek voltak, gyorsabb hokit játszottak. A Miskolc elleni két meccsen pariban voltunk, az első szorosabb volt, de mindkettőt nyerni tudtuk.

A gyerekek ügyesen játszottak, rengeteget dolgoztak. Egy erősebb ellenféllel szemben, amikor a meccs nagyobb részében védekezned kell, akkor elfáradsz, támadásban már erőtlenebb vagy, nem tudsz megfelelően gondolkodni. A munkájukkal, a munkabírásukkal maximálisan elégedett vagyok. Sok mentális felkészítőt, elméleti foglalkozást is tartunk a jégedzések és szárazedzések mellett. Előbb utóbb 18 éves korig ennek az eredménye ki fog jönni” – mondta bizakodóan Antal Zsolt.

_____________________________________________________________________________

Eredmények:

SZJA A (középszakasz II. csoport)

Győri Nemak ETO HC - SZJA 3-4

Csapatunk gólszerzői: Czirják Zalán, Szilveszter Adorján, Szopos Böjte Szabolcs és Galaczi Norbert.

PHC - SZJA A 2-4

Csapatunk gólszerzői: Gál Szilárd, Kozma Gergő, Bogács Tamás és Szilveszter Adorján.

OHA – SZJA  A 2-7

Csapatunk gólszerzői: Szilveszter Adorján (3), Nagy Tamás, Kozma Gergő, Szopos Böjte Szabolcs és Sántha Deák Előd.

KMH SE – SZJA A 2-5

Csapatunk gólszerzői: Nagy Tamás, Szabó Tas, Szilveszter Adorján, Bogács Tamás  és Sántha Deák Előd.

FTC-Telekom - SZJA A 1-6

Csapatunk gólszerzői: Bende Áron, Galaczi Norbert (3), Nagy Tamás és Kozma Gergő.

Sportország SC – SZJA A 2-3

Csapatunk gólszerzői: Bogács Tamás, Szopos Böjte Szabolcs és Kozma Szabolcs.

_____________________________________________________________________________

Eredmények:

SZJA B (középszakasz III.csoport)

UTE B - SZJA B 5-2

Csapatunk gólszerzői: Szekeres Edit és Bálint Anna-Regina.

MAC Budapest B - SZJA B 5-2

Csapatunk gólszerzői: Kosza Ádám és Máthé Mózes Elemér.

UTE B - SZJA B 8-1

Csapatunk gólját Mic Ádám szerezte.

Lehel HC - SZJA B 13-4

Csapatunk gólszerzői: Kacsó-Casiadi Dániel, Salamon Róbert (2) és Török-Láday Gergő Károly.

DVTK Jegesmedvék B - SZJA B 4-5

Csapatunk gólszerzői: Salamon Róbert, Kacsó-Casiadi Dániel, Both Máté, Mic Ádám és Portik Hunor.

DVTK Jegesmedvék B - SZJA B 2-7

Csapatunk gólszerzői: Salamon Róbert (2), Incze Béla (2), Both Máté, Szekeres Edit és Török-Láday Gergő Károly

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia