Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Rangos tornát nyertek a szeredai U8-asok
2020-03-10
 

Nívós nemzetközi bajnokságon vett rész az ISK Csíkszereda U8-as együttese az elmúlt hétvégén Dunaújvárosban. A március 7-8. között zajló Steel Bulls Cupra 18 csapat érkezett öt különböző országból. A székely kishokisok pedig végig kiemelkedtek a mezőnyből, és 9 győzelem, egy döntetlen mellett első helyet szereztek.

Egy évvel ezelőtt is jól szerepeltek a szeredai U8-asok Dunaújvárosban, hiszen akkor is továbbjutottak a felsőházba, idén azonban már határozottan kiemelkedtek csoportjukból, majd a legjobbak között egyetlen döntetlent leszámítva minden meccsüket nyerték.

Az idei Steel Bulls Cup U8-as tornáján a székelyföldi együttes mellett magyarországi, fehérorosz, lengyel és szlovák résztvevők léptek jégre. A mezőny első nap három hatos csoportban mérkőzött meg. Minden csoport első két helyezettje a felsőházba jutott, a 3-4. csapat a 7-12. helyekért, az 5-6. pedig a 13-18. helyekért harcolt tovább.

Az ISK Csíkszereda maximális ponttal vette ezt az akadályt. A Dunaújváros fehér csapatát 11-2, a Kárpáti Farkasokat 16-0, az OHA Budapestet 22-1, a Slovan Bratislavát 21-3, a Trnava Gladiatorst pedig 7-2 arányban győzték le.

A szombati siker után a torna legjobb öt együttesével szemben kellett megtartani a lendületet, és ez sikerült is. A felsőházban a lengyel PCHL gárdáját 9-2-re, a Besztercebányát 11-3-ra, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiát 18-3-ra és a Trnava Gladiatorst 7-5-re intézték el. Egyedül a szintén veretlen Vasas tudott döntetlent kiharcolni, azonban a tornagyőzelem így sem került veszélybe, hiszen a csíkiak gólkülönbsége sokkal jobb volt, mint a rivális budapestieké.

A csapat vezetőedzője Koncsag Kinga természetesen nagyon elégedett volt a kishokisai teljesítményével. Elmondása szerint a játék minden elemében ki tudtak emelkedni a mezőnyből, a legszembetűnőbb előnyük pedig koritudásban volt az ellenfelekkel szemben.

A kicsik számára nemcsak a torna és győzelmekkel járó sikerélmény marad emlékezetes, ugyanis megkapták a győzteseknek járó, jól megérdemelt aranyesőt is, amire az első pillanattól vágytak.

 

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia