Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Nemzetközi színtéren is bemutatkozik a Sapientia U23
2019-11-19
 

Kevesebb, mint másfél évvel azután, hogy megalakult a Székelyföldi Jégkorong Akadémia egyetemista csapata, máris nemzetközi megmérettetésre készülnek a sapientiás fiúk. Szeptemberben vált hivatalossá, hogy az idei szezonban az European University Hockey League (EUHL) résztvevői között a Sapientia U23 is ott lesz. A következő napokban kerül sor az első, Szlovákiát, Csehországot és Magyarországot érintő kiszállásra.

A 2019-2020-as idényre az egyetemisták mellett dolgozó szakmai stáb úgy döntött, a versenyeztetés megszervezésében arra törekednek, hogy az előző évhez képest csökkenjen a mérkőzések száma, ugyanakkor változatos közegben tudjanak tapasztalatot szerezni a játékosok.

Ennek jegyében idénre sikerült megtalálni azt a nemzetközi bajnokságot, amely a legjobban talál a Sapientia U23 küldetésével, szakmai, fejlesztési elveivel. A szlovákiai központú, 2012-ben útjára indított European University Hockey League kifejezetten azoknak a csapatoknak kínál találkozási pontot, amelyek egyetemekhez kapcsolódnak. Az alapítás óta összesen 20 különböző nemzet sportolója lépett már jégre az EUHL-ben.

Az EUHL, csakúgy, mint a Sapientia U23, az észak-amerikai egyetemi jégkorong elveire támaszkodik. A tengerentúlon egy sportoló fejlődésének kiemelten fontos szakasza az egyetemi évekkel egybeeső időszak, amely arra szolgál, hogy a játékos mentálisan és fizikálisan fel tudjon készülni a felnőtt jégkorongra, közben pedig a tanulmányait is ugyanakkora hangsúllyal tudja végezni.

A mieink a most folyó szezonban szlovák, cseh és magyar csapatokkal szerepelnek azonos divízióban. Emiatt a hazai mérkőzések egy részét is Székelyföldtől távol játsszák, viszont lesz néhány csapat, amely vállalni tudja, hogy ide utazzon.

Az első kiszállás nemcsak az újdonság és a tapasztalatlanság miatt ígérkezik nehéznek, de a komoly játékerőt képviselő ellenfelek, a megterhelő utazások, a sűrű program is nagy kihívás elé állítja majd a fiúkat. A Sapientia U23 Prágában kezd, majd Trencsénbe utazik, ezt követően két Hokiklub Budapest elleni meccs következik, a túra zárásaként pedig Besztercebányán vendégeskedik.

Az EUHL-es részvétel várhatóan nemcsak a jégen, de azon kívül is értékes hozadékokkal jár majd, hiszen a bajnokság egyik kiemelt célja, hogy az egyetemek között is kapcsolat alakuljon ki, elinduljon a tudásmegosztás folyamata.

November 21. 19.30 UK Praha – Sapientia U23 4-2

November 22. 19.30 Gladiators Trencin – Sapientia U23

November 24. 15.50 Hokiklub Budapest – Sapientia U23

November 25. 13.00 Sapientia U23 – Hokiklub Budapest

November 26. 19.30 UMB Hockey Team Banska Bystrica – Sapientia U23

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia