Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Az új stábtag: Carolynn Pedrick
2017-10-24
 

Remek hírrel szolgál a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, miután újabb stábtaggal bővült az edzői létszám. Ezen kerethez csatlakozott ugyanis Carolynn Pedrick, az akadémia technikai igazgatójának, Del Pedricknek a felesége. Carolynn a fiatal jégkorongozók száraz felkészülését fogja végezni.

Carolynn a kanadai Manitoba tartomány legnagyobb városában Winnipegben született négy gyermek édesanyja – Cole, Davlynn, Danica és Denelle. Az elmúlt 11 esztendőben a Wilcoxban székelő Athol Murray College of Notre Dame testnevelő, illetve angol tanára volt. Dolgozott viszont fitnesz értékelőként is, amely során teszteket fejlesztettek ki rendőröknek, tűzoltóknak és nem utolsó sorban az észak-amerikai profi jégkorong ligában (NHL) szereplő Winnipeg Jets csapatának is.

Az alábbiakban egy értékelő interjút közlünk:

– Melyek az első benyomásai Székelyföldről, illetve a helyi emberekről?

– Rövid ideje tartózkodok még itt, de a táj, ami körbevesz minket, az nagyon gyönyörű, míg az emberek barátságosak és remekül fogadtak.

– Mely lesz a munkaköre, illetve hogyan írná ezt körbe?

– Önkéntes vagyok a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál, amely során a csapatok jégen kívüli, azaz a szárazedzéseit, fogom segíteni. Igyekszem majd tanácsokat adni az edzőknek, hogy milyen jégen kívüli aktivitást, netalán edzéseket tartsanak a szezon alatt, illetve a különböző összetartásokon. Azért vagyok itt, hogy segítsem a gyerekeket, hogy erősebbek legyenek a száraz edzésektől, amelyek majd visszaköszönnek a jégen.

– Találkozott már különböző korosztályban szereplő helyi sportolókkal? Miként dolgoznak? Melyek az erősségeik, illetve a gyengeségeik?

– Láttam már az U12-es, az U14-es, az U15-ös, illetve az U16-os csapatokat. Az U14-esekkel pedig már többet is foglalkoztam. Tipikus fiatalokról van szó, akik közül van, aki figyel és van, aki nem. Vannak, akik tudják miként kell keményen dolgozni és ösztönözni saját magukat, míg mások ennek hiányában vannak. Általánosságba véve a gyerekek rugalmassága nem rossz, viszonyítva azokhoz, akikkel korábban dolgoztam. Viszont a hiányosságok közé sorolnám az erő hiányát, és itt különösen a testfelépítésre gondolok. Jó hír viszont, hogy amennyiben a fiatalok rugalmasságát fenn tudjuk tartani, továbbá sikerül megerősíteni őket, akkor meg lesz a lehetőségük, hogy sokkal jobbá váljanak, nem fogják oly könnyen ellökni őket a korongtól, továbbá ez által is minimalizáljuk a sérülések lehetőségét.

– Mi a véleménye a Székelyföldi Jégkorong Akadémiáról, a tervekről?

– Nagyszerű az akadémia azon elgondolása miszerint a lakhelyükhöz minél közelebb kapják a meg a gyerekek a lehetőséget arra, hogy minél jobban fejlődhessenek. Úgy gondolom, hogy egy kidolgozott, kerek fejlesztési programmal, amelyet nyújtunk, ki lehet elégíteni azon elvárásokat, hogy a sportolók pótolják a hiányosságaikat és szintet lépjenek, továbbá elérjék céljukat.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia