Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Remek napot zártak csapataink
2018-04-06
 

Remekeltek a Székelyföldi Jégkorong Akadémia csapatai a genfi, illetve a bilinai nemzetközi tornán.

A Genfben tartózkodó 2003-as csapat nyitásként a francia HC74-el mérkőzött meg és győzött három góllal, míg a második összecsapás már jóval keményebbre sikeredett, de ezt is sikerült behúzni. A nap végén Antal Istvánt a csapat vezetőedzőjét kérdeztük ki a tapasztaltakról.

– Mindkét meccs nagyon jó volt. A francia csapat ellen remekül álltunk bele játékba, előnyre tettünk szert, majd elkényelmesedtünk, sok kiállítást összeszedtünk és ezt büntették is. Szerencsére sikerült átlépnünk ezen a rossz szakaszon, rendeztük a sorainkat és sikerült behúzni a győzelmet. A második meccsünkön egy keményebb ellenféllel találkoztunk, akik ellen végig türelmesen hokiztunk és ennek meg is lett az eredménye. Elméletileg már elődöntőbe kerültünk, de nem gondolkodunk ennyire előre, hanem meccsről meccsre készülünk – fogalmazott a tréner.

Bilinában a 2005-ös alakulat egy olyan C csoportba kapott besorolást, ahol heten küzdenek meg egymással. A tornát Farkas Csaba tanítványai 1–1-es döntetlennel kezdték a lett Rigával, hogy a napot egy fényes 6–1-es győzelemmel zárja a dán Herning II. ellen. Az első meccsen Kozma Gergőt, míg a másodikon Kovács Elődöt választották a szervezők a meccs emberének!

– Nyitásként a lett csapattal kezdtünk, akiknek végig egyenlő ellenfelei tudtunk lenni és a gólt is büntetőlövésből kaptuk. Remekül és sokat korcsolyáztunk, tudtuk tartani a lépést velük, továbbá a kapusteljesítmény is nagyszerű volt. A második meccsen sikerült 6–1-re nyerni, amelyen ezúttal is mindenki jól játszott. Sok támadást tudtunk vezetni ennek köszönhetően volt lehetőségünk csiszolni a támadójátékon, illetve az előnyös játékunkon. Igyekeztünk kijavítani a hibáinkat és készülni a szombati három meccsre – jegyezte meg Farkas Csaba a gárda mestere.

Genf, 2003-as korosztály, 1. nap

HC74 – Székelyföldi Jégkorong Akadémia 1–4
A SZJA gólszerzői: Banceanu Levente, Bartis István, Bács Andor, Szilveszter Szilárd.

EHC Winterthur – Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2–4
A SZJA gólszerzői: Bajkó Csongor, Farkas Dávid, Kosza Kristóf, Banceanu Levente.


Bilina, 2005-ös korosztály, 1. nap

Riga – Székelyföldi Jégkorong Akadémia 1–1
A SZJA gólszerzője: Kozma Gergő.

Herning IK II. – Székelyföldi Jégkorong Akadémia 1–6
A SZJA gólszerzői: Kozma Gergő(2), Fehér Csanád, Fazakas Bence, Portik Hunor, Bogács Tamás.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia