Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Kettőből egyet hozott a Felcsík SK
2018-03-18
 

Zárultak az Erdélyi Jégkorong Liga (THL) aranycsatái, úgy az U12-es, mint az U14-es korosztályban. A Hargita Megyei Jégkorong Egyesület által szervezett sorozat az idén az ötödik szezonját zárta.

Az U12-es kiírásban székelyföldi döntőt láthattak az érdeklődők, hiszen a Felcsík SK, illetve az ISK Lendület Gyergyószentmiklós csapott össze az aranyért folyó csatában. A finálé első meccse szoros csatát hozott, amit jól jellemez, hogy csupán egy találat születet és azt a hazai pályán kezdő Felcsík SK szerezte. A második összecsapásra viszont simára sikeredett, ahol a felcsíki alakulat 7–1-re nyert és a 2014/2015-ös idényt követően másodjára is elhódította a bajnoki címet.

Ezen korosztályban a kisdöntőt is letudták, ahol a korábbi bajnok ISK Csíkszereda 2–0-s összesítéssel – 4–3, 6–0 – győzte le a Brassói Coronát és húzta be a bronzérmet.Az U14-es finálé viszont hatalmas csatát hozott a címvédő Felcsík SK, illetve az első érmére hajtó Gloria Kisinyov között. Az első meccsen 4–3-ra nyert a párharc során végig hazai pályán játszó Felcsík SK, majd két vereség következett. A moldáv alakulat a második meccsen 4–2-re nyert, majd az utolsó találkozón 6–3-ra. Utóbbi találkozó érdekessége, hogy a kezdő bedobást a Csíkszeredai Sportklub orosz szupersztárja Pjotr Szcsasztlivij végezte el, míg az éremátadáson jelen volt Moldován Ervin, illetve Alekszander Golovin.

A kisdöntőben ISK Csíkszereda – ISK Gyergyószentmiklós párharcot rendeznek. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc első két mérkőzését március 27-28-án rendezik, és amennyiben szükség lesz harmadik meccsre akkor azt 29-én tudják le a felek.

U12-es korosztály
Döntő: Felcsík SK – ISK Lendület Gyergyószentmiklós 1–0 és 7–1.
Kisdöntő: ISK Csíkszereda – Brassói Corona 4–3 és 6–0.

U14-es korosztály
Döntő: Felcsík SK – Gloria Kisinyov 4–3, 2–4 és 3–6.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia