Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Todor Krisztián

Névjegy: Todor Krisztián
Születési dátum: 1995. augusztus 18.
Központ: Csíkszereda
Korosztály: U16 és U18
Korábbi klubok: ISK Csíkszereda, Debrecen

Gyerekkor, sporthoz fűződő viszony kialakulása

Csíkszeredában születtem, és itt is nőttem fel. Már 3-4 évesen korcsolya került a lábamra Györgypál Tamás nagybátyám jóvoltából. Egy esés során elhasadt az állam, és megijedtem, viszont 2 évre rá édesapám elvitt egy Sportklub-Steaua örökrangadóra, ahol annyira magával ragadott a sport és a hangulat, hogy azóta is a jégpályán töltöm napjaimat.

Pályaív

A szülővárosomban töltöttem az utánpótlásévek nagyrészét az ISK kötelékében. Egészen egyetemig játszottam itthon, majd mivel nem volt számomra itthon megfelelő lehetőség, külföldre igazoltam. Debrecenben jégkorongoztam még két évet, ahol sikerült bemutatkozni a felnőttek között is a Magyar Kupában, ahol harmadik helyet értünk el. Ezután fejeztem be a sportolói pályafutásomat.

Párhuzamosan a jégkoronggal Debrecenben, illetve Budapesten folytattam a tanulmányaimat. 2017-ben diplomáztam Debrecenben sportszervezés és menedzsment szakon. 2018-ban pedig megszereztem az edzői diplomámat a Budapesti Testnevelési Egyetemen.

Edzői hivatás

Egyetem harmadévén, amikor már nem sportoltam aktívan, rájöttem, hogy valami nagyon hiányzik az életemből, és a jégcsarnok volt az. Ezért is kezdtem el tanulni párhuzamosan Budapesten is Debrecen mellett. Tudtam, hogy mit szeretnék, hazajönni, és edző lenni.

Ez tényleg egy hivatás, itt mindamellett, hogy próbáljuk a gyerekeknek továbbadni tudásunk legjavát a sporttal, jégkoronggal kapcsolatban, szeretnénk értékes embereket nevelni is belőlük, akik hasznos tagjai lehetnek a társadalmunknak, régiónknak.

Értékrend/filozófia

Sikerorientált ember vagyok és ennek érdekében mindent meg is teszek. A sportolóimtól is elvárom ugyanezt. A jégen és jégen kívül is. Meg kell tanulniuk győzni, ahogy veszíteni is, ez a sport része, és az életben is ugyanúgy jelen van. Együtt nyerünk és együtt veszítünk. Mindemellett fontosnak tartom tudatosítani bennük a tanulás fontosságát, az olyan alapvető értékekről nem is beszélve, mint a tisztelet, alázat, becsületesség a sporttal, emberekkel szemben.

Siker

Nem titok, hogy minden hokispalánta nem lesz Gretzky vagy Crosby, ugyanúgy minden gyerek sem fog eljutni a felnőtt jégkorongba. Ezzel együtt minél sikeresebb sportolókat próbálok nevelni Székelyföld számára, hogy a következő generáció is szerethessen bele a sportba, járhasson mérkőzésre, és sportolni akarjon. Emberi szempontból pedig szeretnék visszaadni a fiatal sportolóknak abból, amit én is megkaptam az itthoni utánpótlásban. Sikerként élném meg ha egy sportolóm később úgy a szakmájában/munkájában, mint a magánéletében tisztesen helyt tudna állni, akár kitart a jégkorong mellett akár nem.

Bónusz

Hobbi: amatőr sport (hoki, foci), filmek, sorozatok, gasztronómia
Kedvenc csapatok: Colorado Avalanche
Kedvenc játékosok: Joe Sakic, Sidney Crosby, Nathan Mackinnon
Legemlékezetesebb pillanat edzőként: Román bajnoki címek 2018-2019-ből, illetve 2019-2020-ból, valamint egy-egy jól sikerült mérkőzés a magyar bajnokságból.

 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia