Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Petres Magor Tivadar

Névjegy: Petres Magor Tivadar
Születési dátum:
 1985. 02. 08.
Központ: Alcsík és Székelyudvarhely
Korosztály: U8-U14
Korábbi klubok: ACS Corona Brașov, Kanadai Magyar Hokiklub

Gyerekkor, sporthoz fűződő viszony kialakulása

Csíkszeredában születtem és itt is nőttem fel. 3 éves koromban mentem jégre a szüleimnek köszönhetően, azóta ott élek, ez a második otthonom. Amikor először jégen voltam, természetesen, mint minden más gyerek, én is elestem és felálltam, és ekkor mondták a szüleim, ha tovább megyek, akkor van esélye, hogy a jégkorong közelében maradok. Mivel édesapám a Sportklubnál dolgozott, így minden szabadidőmet a pályán töltöttem kiskorom óta, és akivel csak tehettem, jégre léptem. Mivel nagyon szerettem jégen lenni, korcsolyázni, egyértelmű volt, hogy jégkorongozni fogok.

Pályaív

A korosztályos csapatokat 15 éves koromig végigjártam itt Csíkszeredában. Külön meg szeretném köszönni az összes Csíkszeredában dolgozó edzőnek, hogy hozzásegítettek a jégkorongos pályafutásomhoz. Középiskolai tanulmányaimat Budapesten folytattam, aztán jégkorong szakedzői egyetemi diplomát szereztem a Semmelweis Testnevelési és Sporttudományi Karán. Ez idő alatt játszottam az Újpest ifi, junior és felnőtt csapatában, ahol számos sikert értünk el. Ezek közül talán az egyik legszebb a 2003-2004-es szezonba megszerzett ifjúsági bajnoki cím. Ferencvárosban eltöltött éveim alatt legemlékezetesebb pillanat, amikor sikerült egy csapatban játszanom az NHL-ből érkező Jason Strudwickkel és Rob Niedermayerrel, akiktől életre szóló tapasztalatokat kaptam. 

Ezután keresett meg Kurkó János György, hogy nem lenne-e kedvem itthon folytatni a pályafutásomat. Örömmel fogadtam a megkeresést, a HC Csíkszeredához igazoltam, ahol nagyon szép sikereket értünk el a csapattal az évek folyamán. Külön büszkeséggel tölt el a mai napig, hogy csapatkapitánya lehettem ennek a nagyszerű csapatnak. A HC Csíkszereda megszűnése után egy évet a Miskolci Jegesmedvék csapatában játszottam, ahol szintén szép eredményt értünk el, és ahol kiváló vezetőket és embereket ismertem meg.  Ezután Csató Kovács Imre megkeresésére hazaigazoltam a HSC Csíkszereda csapatába. Itt is számos bajnoki címet, román bajnoki címet értünk el (Mol Liga-győzelem, román bajnoki cím, román kupagyőzelem, és Kontinentális kupába való továbbjutás).

Ezek az évek voltak a felnőtt pályafutásom talán legmeghatározóbb és legszebb évei. Ezután igazoltam a Brassói Corona csapatához, az itt eltöltött évek alatt is szép sikereket értünk el. Ezután újra visszatértem Budapestre. Itt a Kanadai Magyar Hokiklub felnőtt csapatában játszottam, és az itt eltöltött 3 év alatt az utánpótlásban edzősködtem. A 2019-es szezon után hosszas gondolkodás után döntöttem úgy, hogy abbahagyom aktív játékos-pályafutásomat, és edzőként folytatom. Mivel játékosként is itthon tudtam kiteljesedni, nem volt kérdés, hogy a megszerzett tudásomat és tapasztalataimat az itthoni gyerekeknek szeretném átadni.

Edzői hivatás

Gyerekkorom óta a jégkorongnak élek. Ezt tanultam, erről szólt az év minden egyes napja. Ahogy fentebb is említettem, mindenképpen a megszerzett tudásomat, tapasztalatomat szeretném átadni.

Számomra az edzői munka felelősség, szeretném minél több jégkorongozónak megadni azt a lehetőséget, hogy minél tovább és minél magasabb szinten játszhasson. Van egy mottóm: Nemcsak jégkorongozókat, hanem jégkorongozó embereket szeretnék nevelni.

Értékrend/filozófia

Nagyon fontos, hogy a gyerekeket a képességeikhez és fejlettségi szintjükhöz mérten játékosan de kemény munkával neveljük. Az alázatosság, pontosság, küzdeni akarás mind-mind elengedhetetlenek.

Siker

Számomra a siker az, ha a gyerekek minden edzésre és mérkőzésre örömmel jönnek, és ki tudják magukból hozni a maximumot.

Bónusz

Hobbi: Biliárd, asztalitenisz, kerékpározás, táblé
Kedvenc csapatok: Edmonton Oilers, Washington Capitals
Kedvenc játékosok: Wayne Gretzky, Alexander Ovechkin
Legemlékezetesebb pillanat edzőként: Kanadai Magyar Hokiklub U14-es Warriors csapatommal a rájátszás 7 mérkőzéséből, sikerült 6 meccset megnyernünk. Olyan csapatokat is legyőztünk, akik szezon elején megvertek minket.

 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia