Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Nagy Levente

Névjegy: Nagy Levente
Születési dátum:
1983. április 13.
Központ: Gyergyószentmiklós
Korosztály:  U8, U10
Korábbi klubok:  PROGYM

Gyerekkor, sporthoz fűződő viszony kialakulása

Gyergyószentmiklóson születtem, és itt is nőttem fel, itt végeztem tanulmányaimat. A sporttal azon belül a jégkoronggal viszonylag hamar kapcsolatban kerültem.  Első osztályos koromban, azaz 6 évesen kezdtem el jégkorongozni a Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub színeiben.

Pályaív

6 éves koromtól egészen 2017-es szezon végéig, azaz közel 30 évet aktívan jégkorongoztam. Ez alatt az idő alatt megfordultam az összes korosztályos válogatottban, amellyel több évben is érmet szereztünk. A felnőtt román válogatottban is több évben kaptam meghívást, viszont ezzel a lehetőséggel különböző okok miatt nem éltem.

A felnőttek között először 16 évesen a Progym színeiben mutatkoztam be, mellyel több bronzérmet, és egy ezüstérmes is sikerült elérnünk a román bajnokságban.

Az évek során számos ajánlatot kaptam más kluboktól is, de ezeket rendre viszautasítottam, így mindvégig egyetlen klubnál , a Gyergyószentmiklósi Progymnál jégkorongoztam, ahol több éven keresztül, a csapatkapitányi feladatokat is én láttam el.

Az aktív jégkorongozást 2017-ben hagytam abba, majd egy év pihenő után a Székelyföldi Jégkorong Akadémia felkérésére elvállaltam a Gyergyószentmiklósi U8-as csapatot.

A jégkorongon kívül egy kis horgászboltot működtetek Gyergyószentmiklóson.

Edzői hivatás

Hogy miért döntöttem el, hogy edzőként folytatom? Szerintem nem én döntöttem ezt el, hanem a jégkorong döntött mellettem. Harminc évet az ember életéből nem lehet egyik napról a másikra csak úgy elfeledni. A jégkorong része lett az életemnek, ebbe nőttem fel, ebben váltam felnőtté, és ebben is szeretnék tovább fejlődni.
Az edzői munka számomra egy új kihívás, mely minden nap tartogat valami újat valami meglepetést.

Értékrend/filozófia

A folytonos, becsületes, vidám és minőségi munkában hiszek. Ezt várom el a gyerekektől is. Erre próbálom tanítani, nevelni a gyerekeket.

Siker

Nagyon szeretek kisgyerekekkel foglalkozni, ezért is vállaltam az U8-as és U10-es korosztályokkal  a munkát. Hogy mi jelenti számomra a sikert? Nem trófeákra, serlegekre, különböző címekre vágyom, csupán arra, hogy minél több kisgyerekkel megszeretessem a jégkorongot, megtaníthassam nekik az alapokat, és elindíthassam őket egy olyan úton, mely a későbbiekben számos lehetőséget kinál nekik. A jégkorong nem csupán egy sport, ez egy életforma, mely számos olyan dolgot tanít meg, mely később a hasznodra válik.

Bónusz

Hobbi: Horgászat, állattartás, hobbi gazdaság
Kedvenc csapatok: Gyergyói Hoki Klub
Kedvenc játékosok: a kisfiam, Barnabás
Legemlékezetesebb pillanat edzőként: Számos emlékezetes pillanat részese voltam, nehéz lenne bármelyiket a másik elé sorolni, de biztosan rengeteg kisgyerek képe megjelenik előttem, amikor legelőször felszerelésbe jégre lépik.

 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia