Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Máté Bence

Névjegy: Máté Bence
Születési dátum:
1995. január 3.
Központ: Székelyudvarhely
Korosztály: U8, U10

Gyerekkor, sporthoz fűződő viszony kialakulása?

1995 január 3-án születtem Székelyudvarhelyen, és azóta is itt élek. A jégkorong iránti rajongásom már egészen kiskoromban kezdődött, szüleimmel rendszeresen jártunk át a Sportklub-meccsekre Csíkszeredába. Édesapám hokis karrierje gimnazista korában megszakadt, inkább a továbbtanulást helyezte előtérbe, viszont a mai napig minden télen felhúzza a korcsolyát, és kezébe veszi az ütőt, hogy hódolhasson ennek a sportágnak. Engem is elég korán megtanított korcsolyázni, megkaptam az első ütőmet, és onnantól nem volt megállás, mindig a jégen akartam lenni.

Pályaív

A mi családunkban a sport volt a legfőbb kikapcsolódás, attól függően, hogy az adott évszak milyen lehetőségekkel szolgált, a biciklizéstől elkezdve, az úszáson, teniszezésen, focin, sízésen át egészen a jégkorongig mindenhová jártunk. Mivel Székelyudvarhelyen az én gyerekkoromban nem volt lehetőség hokiedzésre járni, így a futballt választottam, mint minden más gyerek, és 5 évet játszottam az egyik helyi csapatnál. Mivel focista nem szerettem volna lenni, így abbahagytam a futballt, és inkább az iskolai eredményeimre koncentráltam. A jégkorongot párhuzamosan a focival és utána is űztem amatőr szinten, és próbáltam ellesni a technikákat az itthoni “vén rókáktól”, és autodidakta módon fejleszteni magamat. Közben megjelent a floorball is Udvarhelyen, így valamennyire sikerült kielégíteni a hoki iránti vágyaimat. Jelenleg a HokiSokk amatőr jégkorongcsapatban és a Black 69 floorballcsapatban játszom.

Edzői hivatás

Az edzői munka számomra azt jelenti, hogy egy gyerek vagy sportoló személyiségét a sportban rejlő lehetőségekkel fejlesszük, mint például fegyelmezettség, pontosság, akaraterő, bátorság, kitartás, kreativitás, alázat stb. Korábban is edzősködtem már a Székelyudvarhelyi Floorball Suli nevű projekt keretein belül, és nagyon élveztem. Szeretek gyerekekkel dolgozni, és az a célom, hogy minél több gyerekkel szerettessem meg ezt a sportot úgy, ahogy én szeretem.

Értékrend/filozófia

A célom, hogy minél több gyerekkel szerettessem meg ezt a sportot, illetve a gyerekek tanulják meg becsülni magukat, váljanak magabiztossá, hogy ezek felnőtt korukban is hasznukra legyenek, valamint alapozzák meg a következő évek aktív életmódját.

Siker

Számomra az a siker, ha minél több gyereket be tudunk vonzani az utánpótlásba, és meg tudjuk ismertetni velük a mozgás és a csapatsport örömét.

Bónusz:

Hobbi:  floorball, tenisz, futball, sízés, túrázás
Kedvenc csapatok: Pittsburgh Penguins
Kedvenc játékosok: Sidney Crosby

 

 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia