Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Lukács Albert László

Névjegy: Lukács Albert László
Születési dátum: 1976. augusztus 5.
Központ: VSK Székelyudvarhely
Korosztály: U8, U10, U12, U14

Gyerekkor, sporthoz fűződő viszony kialakulása

Székelyudvarhelyen születtem, és itt is nevelkedtem, a város szélén laktunk a Küküllő folyóhoz közel. Nyáron fürödtünk, és télen korcsolyáztunk a befagyott vízen. Aktív gyerek voltam mindig szerettem mozogni.

Pályaív

Jégkoronggal 11 évesen találkoztam először, és az akkori Tarnava elnevezésű csapatba kezdtem edzésekre járni egészen 1992-ig, amikor megszűnt.

A jégkorong szakosztály megszűnése után belekóstoltam az ökölvívásba, a fociba, ahol a Haladás junior csapatában játszottam egy pár évig.

Edzői hivatás

Szeretek gyerekekkel foglalkozni, szeretem a jégkorongot és az akadémia által lehetőséget kaptam ezt egyesíteni, vagyis jégkorongedző lenni.

Számomra az edzői munka a gyerekek egészséges életmódra való nevelését jelenti. A sport által meg lehet tanulni azt, hogy ha kitartóan, becsületesen dolgozik egy gyerek, akkor lesz eredmény is, nyerni jó és kell, de ha veszít azt is emelt fővel tudja elfogadni.

Értékrend/filozófia

Elsősorban nemcsak jó sportolónak, hanem jó embernek kell lenni az életben is. Csapatjátékos, segítőkész legyen, és a munkáját végezze el mindig becsülettel, mert magának dolgozik, nem másnak. Mindig a minőség legyen fontosabb a mennyiségnél, és fontos, hogy pozitívan gondolkodjon.

Siker

Ha a gyereklétszám nem csökken edzésről edzésre, a gyerekek boldogan és mosolyogva jönnek a foglalkozásokra, ha látod, hogyan fejlődnek, milyen boldogan újságolják, hogy melyik gyakorlatot nem tudták korábban, és most már bátran ügyesen csinálják, akkor már sikerről beszélhetünk.

Bónusz:

Hobbi: Különböző sportágak amatőr csapataiban játszom (jégkorong, floorball, vízilabda), szeretek bringázni, horgászni.
Kedvenc csapatok: Sportklub Csíkszereda
Kedvenc játékosok: Zdeno Chara
Legemlékezetesebb pillanat edzőként: Első közös edzés a gyerekekkel itthon az udvarhelyi fedett jégpályán. Végre Székelyudvarhelyen is van újra hoki!

 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia